Assist Act
Image default
Financieel

Wat is een accountant?

Accountants zijn financiële professionals die belast zijn met een reeks rekeningen – particuliere of openbare. Deze rekeningen kunnen eigendom zijn van zowel een onderneming als individuen. Als zodanig kunnen zij werk vinden bij bedrijven van verschillende grootte – van klein tot groot – overheden, verschillende organisaties zoals non-profits, of zij kunnen hun eigen privépraktijk opzetten en werken met particulieren die een beroep doen op hun diensten.

Zij voeren meerdere boekhoudkundige taken die variëren op basis van waar ze werken. Accountants voeren rekeninganalyses uit, beoordelen financiële overzichten, documenten en andere rapporten om ervoor te zorgen dat ze accuraat zijn, voeren routinematige en jaarlijkse audits uit, beoordelen financiële operaties, bereiden belastingaangiften voor, adviseren over gebieden die meer efficiëntie en kostenbesparingen vereisen, en bieden risicoanalyses en prognoses.

De taken van een accountant hangen vaak af van het soort opleiding en de benaming die hij heeft gekregen. De meeste professionals op dit gebied hebben een bachelordiploma en – als ze in dienst zijn van een bedrijf – kunnen ze een certificaat nodig hebben om hogerop te komen binnen het bedrijf. De certificeringseisen variëren, waarbij sommige functies aanvullende opleidingseisen boven het bachelordiploma en het succesvol afleggen van strenge examens vereisen. Accountants kunnen meer dan één benaming hebben. Maar de meest voorkomende accountancy-benamingen zijn de Certified Internal Auditor (CIA), Certified Management Accountant (CMA) en Certified Public Accountant (CPA). Een Certified Internal Auditor hoeft geen vergunning te krijgen om zijn beroep uit te oefenen, en Certified Management Accountants evenmin. Weten wat een accountant voor jou kan betekenen, kijk dan op https://harvestfinance.nl/accountant-amersfoort/.

https://harvestfinance.nl/accountant-amersfoort/