Assist Act
Image default
Financieel

Vermijd deze eenvoudige maar dure fout bij het lenen van geld

Als u een lening aangaat, kan deze fout u een fortuin kosten.

Lenders die persoonlijke leningen, autoleningen en andere soorten financiering aanbieden, benadrukken vaak hoe laag de maandelijkse betaling zou kunnen zijn. In feite is het gebruikelijk om advertenties te zien voor een nieuwe auto, meubelen of andere dure artikelen tegen zeer lage maandelijkse prijzen.

Leners wordt aangemoedigd om naar de maandelijkse betaling te kijken om een simpele reden: het kan verbergen hoe duur de lening eigenlijk kan zijn.

Dat komt omdat de maandelijkse betalingen lager kunnen worden gemaakt door de terugbetalingsperiode over een lange tijd te rekken. Wanneer dit echter gebeurt, kunnen de rentekosten snel oplopen, vooral bij schulden met een hogere rente.

Focus niet alleen op maandelijkse betalingen

Een focus op maandelijkse betalingen kan leiden tot u in de problemen komt met allerlei soorten schulden, of het nu gaat om een hypotheek, autolening, persoonlijke lening of zelfs een creditcard. Als je een creditcard hebt met een minimale maandelijkse betaling die gelijk is aan een klein percentage van wat je verschuldigd bent, kun je gemakkelijk denken dat het betaalbaar is omdat het “slechts € 50 of € 60 per maand is.” Dit kan gevaarlijk zijn, want het bouwt zich natuurlijk maandelijks op zoals bij https://leningmetbkr.com/ wordt vermeld.

Terwijl u moet er wel voor zorgen dat u de maandelijkse betaling van elke lening die u afsluit, kunt betalen om te late betalingen en mogelijke wanbetaling te voorkomen, het is net zo belangrijk om de totale kosten van de lening te begrijpen. Een lening lijkt misschien een goede deal als de maandelijkse betaling klein is, maar als het maar laag is omdat je de terugbetaling al tien jaar hebt uitgesteld, is de schuld meestal een schuld die vermeden moet worden.

Om een kortzichtige focus op maandelijkse kosten te voorkomen die tot dure leenfouten kunnen leiden, moet u alle leenvoorwaarden zorgvuldig lezen. Kijk naar het rentepercentage en de aflossingstijdlijn en ontdek het totale bedrag dat u gedurende de looptijd van de lening zult betalen wanneer u beslist of u wilt lenen en bij welke kredietverstrekker u wilt lenen.

Alleen al focussen op maandelijkse betalingen kan u duur komen te staan.

Om een beter inzicht te krijgen in de nadelen van alleen focussen op maandelijkse betalingen, kunt u twee verschillende opties overwegen voor een persoonlijke lening van € 5.000 tegen een rentetarief van 7%. Bij de ene kredietverstrekker los je de lening in drie jaar af en bij de andere betaal je de lening in zeven jaar terug.

De eerste lening met een aflossingstermijn van drie jaar zou een maandelijkse betaling van € 154 per maand hebben en je zou in totaal € 558 aan rente betalen over de looptijd van de lening. De tweede lening zou echter een maandelijkse betaling hebben van slechts € 75, dus het lijkt misschien veel betaalbaarder. De totale kosten van de rente zouden echter oplopen tot € 1.339 omdat u zoveel langer rente betaalt.

De lening met de lagere maandelijkse betaling zou u meer dan € 780 meer kosten en u zou vastzitten € 75 per maand voor een extra vier jaar. Je zou ook de kans mislopen om andere dingen met dat geld te doen, zoals sparen voor je toekomst of het gebruiken om uitgaven te dekken, zodat je gemakkelijker binnen je mogelijkheden kunt leven. De kleine lettertjes en andere dingen waar u op moet letten worden vermeld op https://zonder-bkr-lenen.com/. Bekijk dus altijd goed van tevoren de voorwaarden. 

Kies een kortere aflossingstermijn om te besparen

Het is belangrijk om bij het lenen naar alle leenvoorwaarden te kijken. Als het uw doel is om zo min mogelijk rente te betalen en de laagst mogelijke leenkosten te krijgen, kies dan altijd de lening met de kortste terugbetalingstermijn – zolang de betalingen betaalbaar blijven.

Als alternatief, als u meer flexibiliteit wilt, kunt u een lening kiezen met een langere terugbetalingsperiode en extra betalingen doen wanneer u in staat bent – zolang u gedisciplineerd genoeg bent om die daadwerkelijk te verzenden extra geld binnen.

Welke optie u ook kiest, zorg ervoor dat u begrijpt dat maandelijkse betaling alleen niet het enige is dat ertoe doet. Laat u niet verleiden door een lening die duurder is, alleen omdat de lage maandelijkse betaling het op het eerste gezicht goedkoper lijkt. Ontdek de totale leenkosten en neem een weloverwogen beslissing.

 

https://zonder-bkr-lenen.com/leningen/hoe-kun-je-een-bkr-registratie-verwijderen/