Assist Act
Image default
Financieel

3 redenen om een persoonlijke lening te vermijden in 2022

Als je een hypotheek afsluit, kun je dat geld alleen gebruiken om de aankoop van een huis te financieren. Wanneer u een autolening afsluit, moet uw opbrengst worden gebruikt om een auto te financieren.

Persoonlijke leningen zijn veel flexibeler. Met een persoonlijke lening kunt u voor elk doel geld lenen.

Wilt u een klein bedrijf starten? Een persoonlijke lening kan dat mogelijk maken. Je kunt ook een persoonlijke lening afsluiten om je huis te renoveren, meubels te kopen of op vakantie te gaan.

Persoonlijke leningen brengen doorgaans veel minder rente in rekening dan creditcards, en ze zijn een redelijke keuze in situaties waar u dringend geld nodig heeft, zoals een plotselinge huisreparatie. Maar voordat u zich dit jaar haast om een persoonlijke lening af te sluiten, wilt u misschien nog eens nadenken over deze drie belangrijke redenen.

1. Tarieven kunnen hoger zijn dan verwacht

Hoewel persoonlijke leningen vaak gepaard gaan met concurrerende rentetarieven, kunnen deze tarieven dit jaar stijgen als gevolg van renteverhogingen door de Federal Reserve. Hoewel de Fed geen tarieven voor persoonlijke leningen vaststelt, kan ze deze wel beïnvloeden, en als die tarieven stijgen, kunnen persoonlijke leningen minder betaalbaar worden. Wil je bijvoorbeeld financiering aanvragen voor een bruiloft of andere dure aanbesteding, dan kan dit door stijgende rentetarieven een stuk duurder uitvallen.

2. Mogelijk kunt u voor minder lenen

Als u een huis bezit, kunt u mogelijk een lagere rente scoren op een lening met eigen vermogen dan bij een persoonlijke lening. Tegenwoordig zitten Amerikaanse huiseigenaren op een recordniveau van eigen vermogen in hun eigendommen, dus het is misschien gemakkelijker dan ooit om in aanmerking te komen voor een home equity-lening.

Ook, terwijl veel leners home equity-leningen gebruiken om een renovatie te financieren of huisreparatie, zoals persoonlijke leningen, leningen voor eigen vermogen kunnen voor elk doel worden gebruikt. U bent niet beperkt tot huisgerelateerde artikelen alleen omdat u geld leent voor uw huis.

3. U kunt de schuld misschien in de eerste plaats vermijden

Als u dringend geld nodig heeft, bijvoorbeeld, uw dak moet worden vervangen en u heeft niet het spaargeld om voor een nieuwe — dan is een persoonlijke lening een goede manier om in een mum van tijd geld te lenen. Maar als u geld leent voor een niet-dringende behoefte, bijvoorbeeld een gezinsuitje of modern meubilair, dan kunnen enkele maanden van slimme budgettering u in de eerste plaats voorkomen dat u geld moet lenen. Meer informatie hierover kan gevonden worden op https://www.spaarbuidel.nl/.

Stel je voor dat je in augustus op vakantie wilt en € 2.000 nodig hebt om het voor elkaar te krijgen. Als je in de komende zes maanden echt een solide werk doet om te bezuinigen op niet-essentiële uitgaven, kun je misschien genoeg spaargeld verzamelen om het geld dat je nodig hebt op te ruimen. Op die manier vermijdt u dat u moet lenen en rente op een lening moet opbouwen, zelfs als de rente die u krijgt niet schandalig is.

Persoonlijke leningen kunnen in veel scenario’s een geschikte leenoptie zijn. Maar voordat u zich dit jaar aanmeldt voor een abonnement, moet u nadenken over de nadelen en kijken of er een manier is om te voorkomen dat u er een moet afsluiten – of dat u een nieuwe schuld aangaat, wat dat betreft.

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/