Assist Act
Image default
Financieel

Hoe vind je als startende belegger het beste beleggingsplatform?

Beste beleggingsplatform vinden

Ben je nooit eerder in de beleggingswereld gestapt, omdat je onvoldoende kennis hebt van de materie? Maar heb je nu verhalen van anderen gehoord en wil je de stap toch gaan wagen? Het kopen van aandelen direct bij een bedrijf is een complexe aangelegenheid. Daarom heb je een broker met een goede kwaliteit nodig, die zich bezighoudt met de koop en verkoop van aandelen voor klanten. Hoe kies je nu het beste beleggingsplatform dat bij jou als beginnende belegger past?

Weinig transacties? Lees DEGIRO reviews

Als je je eerste belegging gaat doen, dan kan je het beste via een online broker te werk gaan. Deze dienst vraagt kosten voor het uitvoeren van de transactie en die kosten wil je uiteraard zo laag mogelijk houden. Zie jij jezelf als een langetermijnbelegger, die niet actief is in het handelen en niet vaak transacties doet, dan is DEGIRO een goede keuze. In dit DEGIRO review kan je lezen dat dit beleggingsplatform wereldwijd actief is en dankzij de groei de maandelijkse kosten voor de gebruikers laag kan houden. Voor beginners die weinig tijd willen vrijmaken voor de beleggingen, is dit platform heel geschikt.

Leer in eToro reviews meer over lage transactiekosten

Als je voor ogen hebt dat je een actieve belegger wil zijn, dan ben je van plan om veel transacties te doen. Het is dan verstandig om een platform te kiezen waarbij de transactiekosten laag zijn. Via eToro betaal je geen commissie bij het verhandelen van aandelen en ETF’s. Om het beleggen onder de knie te krijgen, zorgt eToro bovendien voor voldoende inspiratie. Op het sociale platform kan je meer te weten komen over standpunten van beleggers, is er ruimte voor discussie en kan je geslaagde portfolio’s volgen. Lees in dit eToro review meer over het laag houden van je kosten die komen kijken bij het traden.

Je wil graag in korte tijd een hoog rendement uit je vermogen halen of een lager rendement op de lange termijn. Hierbij probeer je natuurlijk je kosten te minimaliseren. Het ideale beleggingsplatform is echter niet zomaar aan te wijzen. Het hangt namelijk af van je beleggingsdoelen en de risico’s die je wil nemen welk platform het beste bij je past.

https://beter-beleggen.nl/