Assist Act
Image default
Financieel

Op de meest optimale wijze je brommer verzekeren? Zo ga je te werk!

Je brommer verzekeren is wanneer je deze in het verkeer in Nederland wil brengen wettelijk verplicht. De verplichting die daarvoor geldt heeft specifiek betrekking tot de zogenaamde WA-verzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat je bent gedekt tegen schade die wordt veroorzaakt aan andere weggebruikers. Met andere woorden, de schade die jouw eigen brommer oploopt is niet gedekt. Het spreekt voor zich dat je er ook voor zou kunnen kiezen om een meer uitgebreide brommerverzekering af te sluiten. Hierbij dien je er wel rekening mee te houden dat ook de kosten een stuk hoger kunnen uitvallen. Hoe dan ook, wil jij graag meer weten over hoe optimaal je brommer te verzekeren? Dan is het zeker interessant om de informatie hieronder door te nemen.

Hoe kan je, je brommer verzekeren?

We zullen je wellicht helemaal niets nieuws vertellen wanneer we je zeggen dat je brommer verzekeren op tal van verschillende manieren kan gebeuren. Er zijn in totaal drie verschillende soorten verzekeringen die je hiervoor kan afsluiten. Bovendien is het ook nog eens zo dat je voor deze verzekeringen bepaalde aanvullende dekkingen kan voorzien. Wil jij ook graag te weten komen welke verschillende brommerverzekeringen jij allemaal kan afsluiten? We stellen ze nu aan je voor.

Optie 1: Je brommer verzekeren met een WA-verzekering

De eerste optie waar je over beschikt voor je brommer verzekeren heeft betrekking tot de zogenaamde WA-verzekering. Het gaat hierbij om de enige verzekering waarvoor een wettelijke verplichting geldt. Deze verzekering is omwille van verschillende redenen zeer interessant te noemen. In eerste instantie is alleen deze polis bij wet verplicht. Dat betekent dat je er niet voor hoeft te kiezen om één van de andere, meer uitgebreide brommerverzekeringen af te sluiten.

Naast bovenstaande zal je eveneens kunnen vaststellen dat de kosten die zijn verbonden aan de WA brommerverzekering erg laag zijn. Is het dus voor jou van belang dat je de kosten voor het verzekeren van je brommer zo beperkt mogelijk kan houden? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat het meer dan interessant is om je brommer te verzekeren door middel van de WA-verzekering. De premie ligt in dit geval namelijk lekker laag.

Optie 2: Je brommer verzekeren met een WA+ beperkt casco verzekering

De tweede mogelijkheid waarover je beschikt met betrekking tot je brommer verzekeren heeft te maken met het afsluiten van een zogenaamde WA+ beperkt casco verzekering. In de basis geldt voor deze verzekering dat ze bestaat uit de wettelijk verplichte WA-dekking. Daar bovenop komt echter ook nog de beperkt casco dekking. Deze zorgt voor twee extra beschermingen, namelijk:

  • Bescherming tegen schade veroorzaakt door een brand;
  • Bescherming tegen schade veroorzaakt door diefstal;

Het afsluiten van deze verzekering voor je brommer zorgt ervoor dat je nog altijd kan rekenen op een toegankelijke verzekeringspremie, maar je tegelijkertijd toch de beschikking krijgt over een verzekering die bepaalde opgelopen schade aan de eigen brommer eveneens dekt.

Optie 3: Je brommer verzekeren met een allrisk verzekering

De derde en laatste optie waarover je beschikt met betrekking tot je brommer verzekeren heeft te maken met de zogenaamde allrisk. Het gaat hierbij om de meest complete brommerverzekering op de markt die je kan afsluiten. Voor deze verzekering geldt dat de polis is opgebouwd uit alle dekkingen die je ook aantreft bij de gewone WA-verzekering en de WA+ beperkt casco verzekering. Dan wel aangevuld met uiteraard nog één extra interessante dekking.

Voor deze extra dekking geldt dat ze betrekking heeft tot de zogenaamde eigen schade die aan de brommer wordt veroorzaakt. Met andere woorden, wanneer je een ongeval hebt is de kans groot dat niet alleen de derde partij, maar ook jijzelf bepaalde schade oploopt. Wanneer je een allrisk hebt afgesloten zal je kunnen vaststellen dat ook deze schade zal worden gedekt. Let wel, de premie van de allrisk brommerverzekering is uiteraard de duurste van allemaal. Bedenk jezelf dan ook goed of het afsluiten van deze verzekering voor je brommer wel of niet echt interessant is.

Het verzekeren van je brommer tegen de beste prijs doe je zo

Wil je graag je brommer verzekeren? Dan zal je er uiteraard rekening mee willen houden dat er daarvoor een bepaalde premie moet worden betaald. Gelukkig bestaan er op de markt ook tal van verschillende mogelijkheden om deze premie te kunnen drukken. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze deze opties niet ten volle benutten. Dat is natuurlijk zonde, want op deze manier kunnen ze niet genieten van de laagste premie voor hun brommerverzekering. In ieder geval, wil jij ook graag jouw brommer kunnen verzekeren tegen de laagst mogelijke kosten? Dan is het zonder meer een aanrader om even rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

Een brommerverzekering vergelijking uitvoeren is altijd interessant

Wil je graag je brommer verzekeren tegen de laagst mogelijke kosten? Dan zal je kunnen vaststellen dat het uitvoeren van een vergelijking iets is waar je jammer genoeg niet onderuit kan. Enkel en alleen door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking is het namelijk mogelijk om niet alleen te achterhalen welke verschillende brommerverzekeringen er allemaal op de markt zijn terug te vinden, daarnaast zal ook meteen duidelijk worden welke optie voor jou het interessantst en het voordeligst is. Wil je dus met zekerheid niet te veel moeten betalen voor je brommer verzekeren? Dan is het altijd een goed idee om eerst een objectieve vergelijking uit te gaan voeren.

Hou ook rekening met de specificaties van je brommer

Bij je brommer verzekeren dient er ook altijd rekening te worden gehouden met de specificaties van het voertuig. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich de vraag stellen hoe het komt dat bijvoorbeeld de buurman voor het verzekeren van zijn brommer lagere kosten heeft kunnen betalen dan zijzelf. Uiteraard is het begrijpelijk dat dit een beetje vervelend overkomt, maar er is een goede reden voor. De kans dat de specificaties van jullie beide brommers dezelfde is, is namelijk bijzonder klein.

Bovenstaande zorgt ervoor dat de basispremie van jullie verzekeringen eveneens zal verschillen. Wil je er dus met andere woorden voor zorgen dat je brommer verzekeren met zekerheid mogelijk zal zijn tegen de meest interessante en dus vooral laagste verzekeringspremie? Dan zal je ook zeker en vast even stil willen blijven staan bij de specificaties en vooral het vermogen waarover ze beschikt.