Assist Act
Image default
Internet

Een veelbezochte website met behulp van SEO

Wanneer een bedrijf moeite heeft met het gevonden worden via Google, Bing of Yahoo, kan een SEO specialist Den Haag ingeschakeld worden. SEO staat voor “Search Engine Optimization”, wat staat voor zoekmachine optimalisatie.

Een zoekmachine laat over het algemeen altijd de meest relevante resultaten zien voor de zoekterm. Door middel van het inhuren van een SEO specialist bestaat de mogelijkheid om een bedrijf binnen deze relevante resultaten te laten vallen, waardoor de website dus meer bekijks heeft. Doordat het bedrijf beter gevonden kan worden, kan het inhuren van een SEO specialist ertoe leiden dat de omzet van een bedrijf flink omhoog geholpen wordt.

Linkbuilding en SEO, is het hetzelfde?

Linkbuilding is het verkrijgen van links op websites, welke naar de site van het desbetreffende bedrijf verwijzen. Hierdoor zien de zoekmachines van google de site als relevant, en dus wordt de site vaker aanbevolen voor wie een bepaalde zoekterm intikt.

Binnen linkbuilding bestaat er een verschil tussen kwalitatief en kwantitatief. Kwalitatieve links moeten bijvoorbeeld relevant zijn aan het onderwerp van het zoekwoord. Daarnaast zal er vaker naar een site worden gelinkt wanneer deze waardevolle informatie bevat. Kwalitatieve links zijn dan ook effectiever dan het hebben van veel links. Linkbuilding valt in principe binnen SEO, omdat het helpt om de site relevanter te maken en dus de zoekmachine optimaliseert.

Andere technieken voor een relevante website

Naast linkbuilding zijn er nog andere manier die leiden tot optimalisatie van de zoekmachine. Zo is het belangrijk om de juiste technische factoren te hebben voor een website. Hierbij kan gedacht worden aan het beschikken over de juiste HTML, de toegankelijkheid van de websites voor zoekmachines, maar bijvoorbeeld ook de laadsnelheid van de website.

Daarnaast is de inhoud van de verschillende pagina’s op een site ook van belang. De pagina’s moeten namelijk aansluiten op hetgeen wat de bezoeker zoekt, en dus is het belangrijk dat de inhoud relevant is. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het kiezen van relevante afbeeldingen, het aanhouden van een juiste website structuur en bijpassende, relevante titels.