Assist Act
Image default
Zorg

Tijdelijke werknemers? Kies de juiste zorgverzekering.

Bent u (gedeeltelijk) afhankelijk van mensen die werken in Nederland als buitenlander? HollandZorg is dé ziektekostenverzekeraar als het gaat om een goede zorgverzekering voor arbeidsmigranten.

Alle verzekerden van HollandZorg krijgen de EHIC (European Health Insurance Card) digitaal. Het voordeel is dat u de EHIC op uw tablet en/of smartphone kunt opslaan en ‘m dus altijd bij de hand heeft. Het is ook milieuvriendelijk; er wordt geen plastic meer gemaakt en gebruikt voor al die pasjes. Overigens is het tonen van de EHIC in ons land niet nodig. Het doorgeven van uw Burger Service Nummer (BSN) voldoet. Het ziekenhuis, de huisarts of andere zorgverlener kan aan de hand van dit nummer controleren of u verzekerd bent. Wilt u toch liever een fysiek pasje? Natuurlijk is dat mogelijk. U krijgt het binnen 10 dagen na aanvraag per post opgestuurd. U hoeft er niet voor te betalen.

In het buitenland heeft u de EHIC nodig als bewijs van verzekering. We leggen u stapsgewijs uit wat u moet doen als u over de grens bent en medische zorg nodig heeft.

–        Bel met de HollandZorg Alarmcentrale: +31 570 687 112.

–        De medewerker van dienst stelt vast of de medische ingreep noodzakelijk is. Zo ja, dan worden de kosten die u maakt, vergoed.

–        De medewerker van dienst zoekt uit bij welke zorgverlener u terecht kunt.

–        U gaat naar de betreffende arts.

–        U dient de nota in bij HollandZorg. 

Het recht op vergoeding van zorg geldt in alle 27 EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Kosten die in Nederland buiten het pakket van de basisverzekering vallen – en dus niet automatisch vergoed worden – worden in het buitenland ook niet vergoed. Soms wordt de EHIC niet geaccepteerd. Belt of mailt u dan met HollandZorg. Uw verzekeringsbewijs wordt naar de betreffende arts gestuurd.

Qua tandartsverzekering heeft u bij HollandZorg de volgende opties:

–        TandExtra waarbij per kalenderjaar 75% van de kosten wordt vergoed met een maximumbedrag van € 250,00;

–        TandPlus waarbij per kalenderjaar 75% van de kosten wordt vergoed met een maximumbedrag van € 500,00.

Om te beslissen welke van de twee het beste bij u past, raden we aan de tandartskosten over de afgelopen paar jaar te bekijken.

https://www.hollandzorg.com/nl