Assist Act
Image default
Zorg

Sta sterker in uw schoenen met behulp van een assertiviteitstraining

Met behulp van een assertiviteitstraining kunt u leren sterker in uw schoenen te staan. Ziet u altijd op tegen vergaderingen omdat u zich daarin geen houding weet te geven? Vindt u het lastig om voor een groep te spreken? Of vindt u het simpelweg lastig een juiste manier van communiceren te vinden in verschillende situaties? Dan is het volgen van een assertiviteitstraining wellicht iets voor u. U leert tijdens een assertiviteitstraining alles omtrent communiceren. Na het volgen van de assertiviteitstraining zult u door de opgedane kennis in de training, sterker in uw schoenen staan als het op communiceren aan komt.

Wat houdt een assertiviteitstraining in?

In een assertiviteitstraining staat u als persoon centraal. De focus ligt op u, op u als persoon en op uw houding. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan communicatie. Communiceren, ofwel het uitwisselen van informatie, is dé sleutel in bijna alles wat wij in ons dagelijks leven doen. Tijdens de training wordt het licht geworpen op de manier van communiceren. Hoe communiceert u in bepaalde situaties? Hoe communiceert u nu en wat kan er beter in uw manier van communiceren en hoe draagt uw houding hieraan bij? Dit zijn allemaal aspecten die aan bod komen in een assertiviteitstraining.

Beter communiceren kunt u leren

Zoals reeds benoemd is communiceren iets wat wij dagelijks doen. Zowel bewust als onbewust. En meer dan we soms zelf door hebben, heeft de manier van ons communiceren grote gevolgen. De manier waarop u een boodschap uitdraagt heeft effect op de ontvanger. Het overdragen van informatie kan op verschillende manieren gebeuren, en de ene methode zorgt voor een gewenst effect en de andere methode voor het tegenovergestelde. Ofwel de manier van communiceren is belangrijk, zowel verbaal als non-verbaal. Er bestaan heel wat tips en tricks om u een goede manier van communiceren vaardig te maken. Dit alles leert u in een assertiviteitstraining.