Assist Act
Image default
Alarmsysteem

Huisalarm: wat u moet overwegen om uw eigendom te beschermen

Wanneer u denkt aan de bescherming van uw huis, is het eerste waar u aan denkt waarschijnlijk de installatie van een alarmsysteem. In feite is een huisalarm een van de bekendste en meest gebruikte beveiligingssystemen van vandaag, omdat het op een eenvoudige en efficiënte manier werkt: wanneer de sensor merkt dat iemand probeert in te breken, geeft het systeem een signaal af en stuurt het berichten om zowel de eigenaar als het beveiligingsbedrijf te waarschuwen. Tegenwoordig worden echter steeds meer gesofisticeerde alarmsystemen voor woningen aangeboden, die gebruik maken van geavanceerde technologie om de hoogste veiligheid van uw goederen te garanderen, en hun middelen gaan veel verder dan het akoestische alarm. Hoe kiest u bij al deze mogelijkheden het beveiligingssysteem dat precies voldoet aan uw behoeften? Om een alarmsysteem te installeren, moet u weten wat de beste optie is voor uw behoeften. Daarom presenteren wij in dit artikel alles wat u in overweging moet nemen bij het kiezen van de beste beveiligingsoptie voor uw gezin. Kijk hier eens naar! 

Wat te overwegen bij de installatie van een alarmsysteem 

1. Gemakkelijke toegang tot het huis 

Om een alarmsysteem te installeren moet eerst de toegang tot het huis worden geanalyseerd. Om pogingen tot indringing te voorkomen, kunt u externe barrières installeren met dubbele infraroodsensoren, die mensen detecteren, maar de circulatie van dieren, zoals honden of vogels, toelaten. Zo hebt u de rust van de opsporing van de indringer, nog vóór de inval in de woning. Het is ook raadzaam om sensoren van deuren en ramen te hebben, die zullen detecteren als deze worden geopend. 

2. De tijd die u buiten u woonplaats doorbrengt 

Dit is ook een belangrijk aspect om te evalueren bij het kiezen van het beste beveiligingssysteem voor uw huis. U moet rekening houden met de tijd die u van huis weg bent om te beslissen welk niveau van bewaking ideaal is voor uw routine. Als u meerdere uren of zelfs dagen van huis bent, is het raadzaam te kiezen voor de installatie van een alarmsysteem met 24-uurs camerabewaking. Op die manier kunt u in real time alles volgen wat er in uw woning gebeurt. Als u echter weinig tijd buitenshuis doorbrengt, is het misschien niet nodig om zo’n compleet alarmsysteem te installeren. In dit geval verdient het aanbeveling bij het beveiligingsbedrijf na te gaan of het beveiligingsniveau zo nodig kan worden verhoogd. 

3. De stroom van mensen die door het huis gaan 

Als u veel werknemers hebt die in uw huis werken, zoals een schoonmaker, kok, tuinman, schilder, elektricien enzovoort, is het misschien een goed idee om na te denken over opties voor toegangscontrole, zoals elektronische sloten, die via een smartphone-app kunnen worden bediend en deuren op afstand kunnen openen en sluiten. Bovendien werken ze via wachtwoorden, dus als u niet thuis bent, kunt u een wachtwoord voor uw werknemer aanmaken of een opdracht sturen om de deuren te openen wanneer ze aankomen. 

4. Het niveau van comfort dat u zoekt 

Naast de veiligheidsaspecten kunnen de nieuwe huisalarmsystemen ook worden geïntegreerd met automatiseringsoplossingen, waardoor uw huis veel comfortabeler wordt. U kunt bijvoorbeeld de verlichting of de airconditioning programmeren om aan te gaan wanneer u thuiskomt, zodat u de mogelijkheid hebt om de ideale temperatuur en het ideale klimaat voor u en uw gezin te vinden. Elke situatie vereist andere oplossingen, met specifieke kenmerken, en de tijd nemen om uit te zoeken wat het beste is voor u en uw gezin kan al het verschil maken! 

5. Vermijd het kiezen van een alarmsysteem alleen op basis van de prijs 

Veel mensen kijken bij de keuze van een alarmsysteem alleen naar de prijs, wat een vergissing is omdat, afhankelijk van uw specifieke behoeften, een eenvoudiger alarmsysteem misschien niet de gewenste veiligheid biedt. Op deze manier is het noodzakelijk om de kwaliteit van het systeem te observeren, om de garantie te hebben dat het geschikt is voor uw woning, wat meer veiligheid zal brengen. Analyseer de toegangspunten van het systeem en de factor bewegingsdetectie om te weten of alles in overeenstemming is met uw behoeften. De prijs mag dus niet het belangrijkste criterium zijn bij de keuze tussen het ene of het andere systeem.

Conclusie

Zoals we hebben aangetoond, is het belangrijk de tips te kennen alvorens een alarmsysteem te installeren, wat zal leiden tot meer bevredigende resultaten en een betere bescherming. Denk er altijd aan te rekenen op een gespecialiseerd bedrijf zoals Hazeleger Ede voor de installatie van het alarmsysteem, en geniet van alle voordelen die deze oplossing biedt.