Assist Act
Image default
Eten en drinken

Wat zijn de lekkerste soorten honing?

Honing is een product dat voor verschillende doeleinde wordt gebruikt. Honing is gezond wordt veel gezegd. Dit komt door de mooie eigenschappen van honing. Zo kan honing helpen tegen verschillende verkoudheidsverschijnselen, maar kan het ook voor energie zorgen en is het ook gewoon erg lekker. Er zijn veel verschillende soorten, maar welke is nu de lekkerste? Dit is voor iedereen natuurlijk verschillend, maar er zijn wel bepaalde soorten honing die voor bepaalde situaties zijn bedoeld. Deze soorten honing worden verder in deze blog beschreven.

Frisse smaak

Liefhebber van een frisse honing? Dan is de fruithoning een aanrader. Deze honing is fris en fruitig van smaak en is ideaal voor bij de thee. Ook de citroenhoning is een zeer frisse honing die ook ideaal kan zijn voor in de warme dranken. Ook de lindehoning heeft een mooie frisse smaak. Deze honing heeft een mintsmaak en kan dus als een zeer rustgevende honing worden gezien. Zoek je een lichte honing? Dan is de acacia honing een aanrader. Deze honing heeft een zachte smaak en wordt gezien als een vervanging van suiker, en is dus ideaal voor in de thee, yoghurt of in de koffie.

Pittige smaak

Ben je een fan van een pittige honing? Dan is de heidehoning zeker een aanrader. Deze honing bevat veel mineralen en antioxidanten  en is heerlijk voor op een brood. Deze soort is wel wat duurder dan andere soorten, dit komt omdat het maar beperkt verkrijgbaar is. Tijmhoning is net als heidehoning ook pittig qua smaak en kan verzachtend zijn tegen verkoudheidsverschijnselen. Deze honing is verder ook ideaal voor het maken van gerechten.

Zoete smaak

Ben je een fan van zoete honing? Dan is de rozemarijnhoning een aanrader voor jou. Deze honing is zeer zoet en kruidig van smaak, en wordt veel gebruikt bij het bereiden van bijvoorbeeld een marinade. Deze honing is ideaal bij het maken van gerechten en er wordt zelfs gezegd dat deze soort honing onmisbaar is in de keuken. Naast de rozemarijnhoning is citroenhoning ook een zoete honing en deze kan preventief zijn tegen de griep. Deze honing komt vooral uit Spanje, omdat wij hier bijvoorbeeld in Nederland geen citroenbomen hebben.

Kinderen

Bij kinderen is de zonneboemhoning een zeer populaire honingsoort. Deze honing is namelijk zoet en fruitig van smaak, en daarbij is deze honing ook niet pittig zoals de heidehoning. Deze honing komt van de zonnebloemvelden die wij in Nederland hebben.

Honing kopen?

Ben je van plan om uit één van deze soorten honing een keuze te maken, en wil je een mooi potje aanschaffen? Dan is het verstandig om met bepaalde zaken rekening te houden. Ten eerste is het lastig om een nieuwe smaak te proeven, daarom is het beter om een zo klein mogelijk potje aan te schaffen. Zo kan je gerust proberen zonder veel risico te hebben dat je de rest moet weggooien. Honing kopen kan tegenwoordig ook online. Er zijn namelijk genoeg partijen die hun gewonnen honing te koop aanbieden in verschillende maten op het wereldwijde web.