Assist Act
Image default
Eten en drinken

De gezondheidsvoordelen van bier

Proosten op de feestdagen? Sommige studies tonen aan dat bier dat met mate wordt gedronken gunstig kan zijn voor je gezondheid. Hier zijn vijf redenen waarom.

1. Bier is voedzamer dan andere alcoholische dranken.
We horen veel over de overvloed aan antioxidanten in wijn, maar bier heeft er net zo veel.

De specifieke antioxidanten zijn verschillend omdat de flavonoïden in gerst en hop anders zijn dan die in druiven, maar antioxidanten zijn een goede zaak.
Bier is ook hoger dan wijn in eiwitten en vitamine B. Nog beter is dat bier ijzer, calcium, fosfaten en zelfs vezels bevat.

2. Bier kan helpen je hart te beschermen.
Studies suggereren dat matig bier drinken* je minder kans geeft op een hartaanval, beroerte of hartziekte dan mensen die niet drinken. In feite suggereren studies die de relatieve voordelen van wijn versus bier versus sterke drank evalueren, dat matige consumptie van elke alcoholische drank in verband wordt gebracht met lagere percentages hart- en vaatziekten.

3. Bier helpt nierstenen voorkomen.
Het drinken van bier kan je risico op het ontstaan van nierstenen helpen verminderen. Volgens een recente studie verminderden mannen en vrouwen die meldden een matige hoeveelheid* bier te drinken hun risico op het ontwikkelen van een steen met 41 procent. Bieren die veel hop bevatten — bijvoorbeeld pale ales — zijn rijk aan niergezondheidsbevorderende fytochemicaliën.

4. Bier verlaagt het slechte cholesterol.
De oplosbare vezels in bier kunnen helpen je LDL of “slecht” cholesterol te verlagen. Het verhogen van je inname van oplosbare vezels heeft talrijke gezondheidsvoordelen, waaronder de bevordering van gezonde bloedsuiker- en bloedcholesterolwaarden. Maar omdat alcohol het vermogen van het lichaam om vitaminen en mineralen op te nemen verstoort, kan het ook het vermogen van het lichaam om opgeslagen vet te verbranden verminderen.

5. Bier versterkt je botten.
Door het hoge siliciumgehalte kan bier helpen sterkere botten op te bouwen. Voedingssilicium in de oplosbare vorm van orthosiliciumzuur (OSA) kan belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van botten en bindweefsel en helpen het risico van osteoporose, een botverdunnende ziekte, te verminderen.

Kijk eens naar een leuke bier cadeaubox of toch naar een romantische cadeaubox.