Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Tijd voor een nieuwe vloer? 5 type vloerbekleding

De vloer is de basis van je interieur. Het is daarom belangrijk om deze keuze niet te overhaast te maken. Naast de grote investering zal de nieuwe vloer uw interieur jarenlang bepalen. Daarom is het raadzaam om uw opties te overwegen en te evalueren voordat u besluit een nieuwe vloer aan te schaffen.

Een van de belangrijkste elementen van de nieuwe vloer is het materiaal. Dit bepaalt het benodigde onderhoud aan de vloer, de uitstraling van de ruimte en hoe lang de nieuwe vloer mooi blijft. Lees de blog en ontdek de verschillende kenmerken van de type vloerbekleding die vaak gekozen worden. 

 

Pvc vloer

Pvc wordt steeds populairder. Waar pvc eerder nog het imago had van een vinylzeil, is het inmiddels een hele moderne manier om je vloer te bekleden. Een ander groot voordeel van pvc is het eenvoudige onderhoud en de lage productiekosten. Dit betekent dat je als consument ook niet de hoofdprijs betaalt voor je nieuwe vloer.

Laminaatvloer
Laminaat is al een hele tijd een populaire vorm van vloerbekleding. Toch is de kwaliteit van dit materiaal de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het laminaat van tegenwoordig kan een stuk beter tegen water en behoudt z’n kleur. Bovendien zullen er niet snel slijtplekken ontstaan wat de vloer zeer geschikt maakt voor ruimtes waarin volop geleefd wordt. Laminaat kopen doe je dan ook voor de lange termijn. 

Tegelvloer
Tegels zijn eigenlijk al sinds jaar en dag een veel gekozen vloerbedekking. Ze zijn stijlvol en kunnen tegen een stootje, maar kunnen ook behoorlijk prijzig zijn. Veel mensen kiezen daarom tegenwoordig voor alternatieven zoals pvc-tegels of een gietvloer. Toch geven tegels je ruimte een mooi en authentiek karakter. 

Houten vloer
Wie van natuurlijk en klassiek houdt, houdt van hout. Dit materiaal ademt natuur en leeft dan ook door wanneer het bij jou op de vloer wordt gelegd. Planken zetten uit en krimpen, kraken en scheuren – maar dat geeft dit materiaal z’n unieke karakter. In een oude boerderij of statig herenhuis kan een houten vloer écht het verschil maken.

Tapijten vloer 
Tapijt heeft al jaren een ietwat ouderwets karakter. Maar dat is nergens voor nodig! Tapijt vind je namelijk in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan tapijttegels. Deze modulaire tegels kun je in alle mogelijke vormen en combinaties leggen om je huis kleur en sfeer te geven. Ideaal als je op zoek bent naar een unieke en comfortabele vloer.

Welke type vloerbekleding vind jij het mooist?  

Ben je eruit? Bepaal dan waar je jouw vloer wilt aanschaffen. Doe je dat bij een vloerenspecialist? Dan ben je bij Bebo Parket aan het juiste adres. Hier vind je de mooiste vloeren van hoge kwaliteit tegen stuntprijzen!

 

https://www.beboparket.nl/