Assist Act
Image default
Bedrijven

Stalen rietjes: duurzaam en hygiënisch

Er is onlangs een groot debat ontstaan omtrent het gebruik van stalen rietjes, of rietjes in het algemeen. Is het bijvoorbeeld ethisch om plastic rietjes te blijven gebruiken terwijl deze bewezen slechter voor het milieu zijn? Zijn stalen rietjes ook een goede optie voor mensen met een handicap? En hoe zit het met andere soorten rietjes? Al deze vragen zijn voorbijgekomen in de recente discussie over stalen rietjes, en geen ervan hebben helaas een gemakkelijk antwoord of een gemakkelijke oplossing, maar het blijft wel zo zijn dat stalen rietjes voor veel mensen een mooie, herbruikbare optie zijn.

 Goed voor het milieu

Zoals  eerder vermeld zijn stalen rietjes heel makkelijk herbruikbaar; ze zijn zelfs gemaakt voor dat doeleinde, want je wordt geacht een dergelijk rietje voor langere tijd in huis te houden en met regelmaat te wassen in plaats van ze, zoals men misschien met plastic rietjes doet, één keer te gebruiken en dan per direct in de afvalbak te deponeren. Vanwege hun herbruikbare status zijn dergelijke rietjes veel beter voor het milieu, en creeëren zij veel minder afval overlast dan andere soorten rietjes dat misschien doen. Deze rietjes hebben ook mee dat ze tegen een stootje kunnen en dan niet verbuigen of oplossen.

Allerlei soorten rietjes

Behalve stalen rietjes zijn er ook allerlei andere soorten rietjes op de markt, bijvoorbeeld rietjes van papier, de bekende plastic rietjes, maar ook rietjes van bamboe of zelfs van een soort verhard meel wat in heet water kan worden opgelost. Aan al deze rietjes zitten pluspunten en minpunten. Een papieren rietje lost bijvoorbeeld heel snel op, niet alleen in heet water, maar ook als je bijvoorbeeld te lang wacht met het drinken van je smoothie, kun je je papieren rietje wel vaarwel wuiven. Plastic rietjes zijn daarin iets sterker, maar vergaan helaas nooit tot compost.