Assist Act
Image default
Bedrijven

Vijf tips als jij je Vrachtauto aanhanger rijbewijs (CE) wil halen

Wil jij een Vrachtauto aanhanger rijbewijs (CE) halen? Omdat je graag een aanhanger achter je vrachtauto wil kunnen hangen? Of verwacht je in de toekomst mogelijk een vrachtwagen te gaan besturen en wil je alvast voorbereid zijn op het scenario dat je een CE rijbewijs nodig hebt om een aanhanger erachter te kunnen hangen? Wat de reden ook is dat je een vrachtwagen aanhanger rijbewijs (CE) wil halen, in dit artikel helpen we je op weg met vijf tips.

Tip 1. Haal je CE rijbewijs tegelijk met je C rijbewijs

Je kunt je CE rijbewijs tegelijk met je gewone C vrachtwagen rijbewijs halen. Dit is vooral handig als je denkt in de toekomst een aanhangwagen te willen trekken, omdat je dan niet een apart rijbewijs aan hoeft te vragen.

Tip 2. Een CE rijbewijs met code 95

Als je een vrachtwagen gaat gebruiken om een aanhangwagen te trekken voor je werk, moet je een CE-rijbewijs met code 95 halen. Dit geeft aan dat je een extra rijopleiding hebt gevolgd en dus gekwalificeerd bent om een bedrijfsvoertuig te besturen.

Tip 3. Je CE rijbewijs vervalt na 5 jaar,

Je CE rijbewijs vervalt na 5 jaar, dus moet je het verlengen door een gezondheidsverklaring in te dienen. Dit dient om zeker te stellen dat je nog steeds geschikt bent om te rijden en veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Tip 4. De minimumleeftijd voor een CE rijbewijs zonder code 95 is 21 jaar

De minimumleeftijd voor een CE rijbewijs zonder code 95 is 21 jaar, maar als je het rijbewijs met code 95 wilt halen moet je minstens 24 jaar oud zijn.

Tip 5. Check bij je verzekeringmaatschappij wat hun eisen zijn

Als je van plan bent om je CE rijbewijs te gebruiken voor professionele doeleinden, is het belangrijk om te informeren bij je verzekeringsmaatschappij wat hun eisen zijn. Sommige bedrijven kunnen alleen verzekeren chauffeurs met een bepaalde hoeveelheid ervaring of opleiding. Naar aanleiding van deze tips zal je helpen je CE rijbewijs te krijgen, zodat u kunt een aanhangwagen te trekken als je nodig hebt om.

https://eurotransportcollege.com/vrachtauto-aanhanger-rijbewijs/