Assist Act
Image default
Bedrijven

Dit heb jij nodig om te slagen op de piste

Het wintersportseizoen is weer bijna hier. Nog eventjes en we kunnen weer volop van de piste glijden, in de sneeuw belanden en genieten van de AprésSkis. Om zoveel mogelijk te kunnen maken van jouw tijd op de piste is het natuurlijk van groot belang dat je de juiste voorbereidingen treft en de geschikte materialen hebt. Maar wat heb je nou allemaal nog voor een geslaagde wintersport? 

Snowboard of ski’s 

Uiteraard is het eerste wat je nodig hebt, als je van de piste af wilt, een snowboard of een paar ski’s. Waar de meeste skiën makkelijker vinden voor beginners, is het vooral een kwestie van voorkeur. Zo lang je de tijd neemt en rustig aan begint, zijn beide prima te leren voor de beginnende wintersporter. Mocht je ski’s of een snowboard kopen? Vraag dan vooral hulp van de experts die deze verkopen. Het kiezen van het juiste board en de juiste maat voor jou is van groot belang en verhoogt de kans van slagen op de piste. 

De juiste kleding 

Naast een passend snowboard of ski’s is het ook ontzettend belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Investeer daarom in een goede ski jas. Een goede ski jas houdt je lekker warm in de koude temperaturen die je meemaakt op de piste. De juiste ski jas zorgt er ook nog eens voor dat je droog blijft zelfs als je in de sneeuw belandt. Verder heeft goede skikleding ook een ademend vermogen. Hierdoor kan het jouw zweet goed afvoeren en zo zorgt het dat deze zweet niet aan jou en je kleren blijft plakken, en dat je niet onderkoelt raakt. Naast een jas is er uiteraard nog veel meer belangrijk. Zo heb je een broek nodig met dezelfde eigenschappen als de jas. Verder is warme onderkleding, dikke sokken en warme handschoenen ook zeker een must als je op wintersport gaat. 

Goede bescherming 

Tijdens het skiën kan er van alles misgaan. Het is dus van groot belangd dat je de juiste bescherming draagt. Waar handschoenen je al een klein beetje bescherming geven voor je handen als je mocht vallen, is de belangrijkste bescherming toch wel een helm. Hoe goed je zelf ook kan skiën er kan altijd iemand tegen je aan knallen, en met de hoge snelheden die je behaalt op de piste, maak je dan een enorme klap. Om te voorkomen dat jouw wintersportvakantie noodgedwongen wordt ingekort omdat je naar het ziekenhuis moet is het dus van groot belang dat je een goede helm draagt, en je letsel voorkomt.