Assist Act
Image default
Bedrijven

De reden waarom pellets nu zo populair zijn

Kachel Pellets zijn nu zeer in trek bij mensen omdat de gasprijzen door het dak een stijgen. Doordat veel mensen niet meer de gasprijzen kunnen betalen stappen ze over op een veel betaalbare manier van verwarmen, namelijk het gebruiken van een pelletkachel. Je zult dus ook zien dat het steeds moeilijker wordt om aan pellets te komen omdat ze zo populair zijn. Een andere reden die ook bijdraagt aan de populariteit is dat het een stuk schoner is dan een hout kachel. Mensen die niet gelijk zonder kachel willen leven stappen dan over op een pelletkachel die een stuk duurzamer zijn.

 

Het verschil tussen witte en bruine pellets

Veel mensen weten het niet maar er zit wel degelijk een verschil tussen witte en bruine pellets. Ten eerste is de houtsoort verschillend, witte pellets worden van zachte houtsoorten gemaakt terwijl bruine pellets juist van hardere houtsoorten worden gemaakt. De meest populaire houtsoorten van witte pellets is essenhout en naaldhout. De meest populaire houtsoort van bruine pellets is eikenhout. Bij bruine pellets wordt ook nog de schors van de boom gebruikt, dit maakt het ook iets goedkoper om te maken en te gebruiken dan witte pellets. Het nadeel van bruine pellets is dan wel dat je meer onderhoud moet plegen aan je kachel.

 

Het gebruik van witte en bruine pellets

Witte pellets worden vooral gebruikt in huizen om ruimtes op te warmen, dit komt omdat je met witte pellets een schone verbranding hebt en dat is natuurlijk zeker belangrijk in een afgesloten ruimte zoals je woonkamer. Witte pellets zijn dus ideaal voor gebruik in een kleinere ruimte. Bruine pellets zijn daarentegen weer beter geschikt voor grootschaliger gebruik omdat de prijs minder is en omdat op grootschaliger gebruik de schoonmaak minder last vormd dan als je het gewoon voor de gezelligheid wilt gebruiken. Witte en bruine pellets verschillen dus best wel veel en zijn dus voor andere situaties bedoeld.