Assist Act
Image default
Bedrijven

Kartonnen dozen op de juiste manier gebruiken

 

We gebruiken kartonnen dozen dagelijks en we passen dit overal op toe. Zo doen we dit onder andere om het dragen van producten makkelijker te maken, dragen we er boodschappen mee en gebruiken we de dozen voor het verplaatsen van producten. Zo zul je bij een verhuizing veel gebruik maken van kartonnen dozen en zul je hier veel mee te maken krijgen. Spullen dienen namelijk zo veilig en efficiënt mogelijk verpakt te worden , en kartonnen dozen zijn hier ideaal voor. In deze blog gaan we je enkele tips geven bij het kiezen van de juiste kartonnen doos. 

Tip 1: Bezuinigen op karton is een no-go

Zorg er altijd voor dat het karton dat je gebruikt van hoge kwaliteit is. Indien dit niet het geval is neemt de kans toe dat het karton scheurt en je product op deze manier schade op loopt. Vooral tijdens het verzenden van de producten is dit belangrijk. Op depots van postbedrijven wordt namelijk fanatiek met dozen gegooid en komt het wel eens voor dat pakketten hard op de grond vallen. Gebeurt dit bij breekbare producten? Dan kan dit heel erg nadelig zijn voor de producten en kan er schade worden opgelopen

Tip 2: Altijd een doos op maat gebruiken

Spullen vervoeren en de kans op schade verminderen? Gebruik dan een doos wara het product perfect in past. Laat weinig ruimte open en zorg voor een stevige en bestendige verpakking. Dit betekent dus dat je beter geen gebruik kan maken van dozen die veel te groot zijn voor het product en daardoor veel ruimte over laten. Gebeurt dit wel? Dan neemt de kans op schade enorm toe en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien, zijn deze dozen ook nog eens goed voor het milieu en zijn deze goedkoper in aanschaf. 

 

 

Tip 3:Overlaad nooit de dozen

Zorg ervoor dat dozen niet overvol raken.Gebruik je verzendverpakkingen voor het versturen van producten? Zorg hier dan voor en let er ook op dat je een hoge kwaliteit karton gebruikt.De verzendverpakkingen kunnen namelijk scheuren en dat is iets wat je te allen tijde wilt voorkomen. Bovendien hebben postbedrijven restricties gesteld op het maximale gewicht dat je mag behalen na het verpakken van de producten. Als je dit overschrijdt zullen de kosten toenemen en dat wil je natuurlijk niet. 

 

https://verpakgigant.nl/product-categorie/verzendverpakkingen/