Assist Act
Image default
Bedrijven

Wikkels maken is niet zo ingewikkeld

nieuwe Wikkels zijn stukjes papier die om een product gewikkeld zit. Je kan voor veel verschillende producten een wikkel maken. Als je een wikkel laat maken staat daar vaak de voedingsinformatie van het product als dit om een voedingsmiddel gaat. Dan staat er bijvoorbeeld op hoeveel calorieën, vet, verzadigd vet, koolhydraten, eiwitten, suiker, en vezels er in iets zitten. Ook kan er op de wikkel staan hoe je het product moet klaarmaken. Op de wikkel van producten die niet eetbaar zijn staat vaak waar het product van gemaakt is, hoe je het product moet gebruiken, veiligheidswaarschuwingen, garantie en andere belangrijke informatie.

Waarvoor kun je een wikkel maken?

Je kan wikkels voor veel verschillende producten maken. Soms maken ze wikkels voor eetbare producten. Zo zitten er wikkels om bijvoorbeeld repen van chocola, snoep, verpakkingen van vlees, verpakkingen van kaas en koekjes. Maar ze zitten dus ook om producten die niet eetbaar zijn, zoals elektronica, snoertjes, lampjes of op verf. Je zou cadeauverpakking ook als wikkel kunnen zien omdat het cadeautje verwikkeld zit in een stuk papier. Een bekend voorbeeld van een wikkel is die van de gouden wikkel van een bekende film waarin deze verstopt waren in een aantal chocolade repen. Als iemand de wikkel vond wonnen ze daar een mooie prijs meer. Wikkels kunnen dus ook erg leuk zijn.

Wikkels maken is leuk

Het kan erg leuk zijn om zelf je wikkel te maken. Als je een product verkoopt kan je daarbij een passende wikkel maken. Je kan hem helemaal zelf ontwerpen in de stijl die je mooi vind. Als je bijvoorbeeld je product onder de aandacht van kinderen wil krijgen gebruik je veel vrolijke kleuren voor de wikkel zodat deze opvalt als mensen er langs lopen. Als de wikkel opvalt zullen meer mensen het product kopen.