Assist Act
Image default
Vakantie

Dingen die je moet doen in Spanje als je er ooit op vakantie gaat

Van de dagen van het Moorse rijk tot de moderne kosmopolitische steden, Spanje presenteert een gevarieerde combinatie van geschiedenis, kunstmusea, flamenco, kathedralen, winkelcentra, de beste restaurants, lokale festivals en zandstranden. Het land bestaat uit 50 provincies waarin ten minste vijf verschillende talen worden gesproken. Het land biedt een mooie combinatie aan dingen om te doen voor bezoekers met verschillende smaken. Wat je maar wilt – nachtelijke wandelingen, wijnproeverijen of eten – Spanje heeft altijd wel iets voor je.

Je vakantie in Spanje zal decennia lang vers in je geheugen blijven vanwege het eten en de toeristische trekpleisters en misschien zal het je zelfs betoveren. Het land is perfect voor het reizen in een auto, en je kan er eentje huren bij autospanje.nl. Het is gemakkelijker om een auto te huren dan om met de taxi, bus of trein te gaan. Autospanje.nl biedt je de beste aanbiedingen voor huurauto’s tegen de laagste prijzen. Als je Spanje met de auto wilt ervaren, kan autospanje.nl je een auto bezorgen op bijna elke locatie in het land.

Een lijst met enkele van de beste toeristische attracties in Spanje:

Alhambra – het Moorse fort

Geen enkele toerist mag het fort van Alhambra missen – het fort dat de stad Granada duizenden jaren lang heeft beschermd tegen indringers. Dit esthetische fort kan je urenlang bezighouden – dus neem de tijd om het te bezoeken. Je kan een auto huren vanaf het vliegveld van Granada en zelf naar het Alhambra rijden.

Stierengevechten

Het stierengevecht in Spanje heeft zijn vroegere reputatie verloren, maar het is er nog steeds voor toeristen. Een onvermijdelijk onderdeel van de Spaanse geschiedenis, stierengevecht terreinen trekken nog steeds duizenden nieuwsgierige toeristen. Je kan stierengevechten zien in steden als Ronda, Sevilla en de Madrileense stad Las Ventas.

Musea in Spanje

Misschien heb je wel eens gehoord van de beroemde kunstenaars Pablo Picasso en Salvador Dali. Ja, deze twee komen uit Spanje. Veel andere kunstenaars uit Spanje hebben ook fantastische kunstwerkgen gemaakt. De bekendste drie musea zijn het Centro de Arte Reina Sofia, Reina Sofia en het Museo del Prado. Alleen al in dit laatste museum is de kunst van bijna zes eeuwen te vinden. De musea geven je veel informatie over de historische gebeurtenissen in Spanje.

Wandel de Camino de Santiago

Ken je het oude pelgrimspad in Europa? Ja, dit is Camino de Santiago – ook wel bekend als de weg van de Heilige Jakobus. Er wordt gezegd dat daar relikwieën van apostelen zijn gevonden, en sindsdien zijn er veel bezoekers op deze plek geweest. De mensen vergissen zich omdat ze denken dat ze de volledige 800 mijl moet lopen om het graf van Sint Jakobus te bereiken. Maar je kan van overal op de route komen.

Muziekfestivals in Barcelona

In Barcelona begint het festival Primavera Sound eind mei en blijft de stad een week lang feesten. Waarom zou je niet op een festival willen dansen als je in Spanje bent.

https://www.autospanje.nl/