Assist Act
Image default
Zakelijke dienstverlening

De belastingaangifte in 2021

Als ondernemer hoort het doen van belastingaangifte er nou eenmaal bij. Maar wat zijn nou precies je belastingvoordelen en welke belastingaangifte is op jou van toepassing?

Belastingaangifte moet jaarlijks gedaan worden door iedere ondernemer. Ben je een ZPP’er, heb je een eenmanszaak of ben je deelnemer van een vennootschap? Dan kan je beroep doen op de ondernemersaftrek. Je kan hierbij je hypotheekrente terugvragen en verschillende zaken aftrekken uit de winst van de onderneming. Daarnaast is het in 2021 ook mogelijk om 14% vrijstelling op de inkomsten te krijgen. Hiermee zorg je dat de winst met 14% vermindert wordt, waardoor je hier minder belasting over dient te betalen. Ook is het mogelijk om S&O aftrek te krijgen voor speur- en ontwikkelingswerk. Hierbij kan je denken aan technisch wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling van software of de ontwikkeling van producten. Daarnaast doen veel ondernemers ieder kwartaal hun btw aangifte, naast dat zij de inkomstenbelasting doen. Hierover zijn verschillende tarieven, dit kan 0%, 9% of 12% zijn, maar het kan ook mogelijk zijn dat je helemaal van btw vrijgesteld bent. Dit kan bijvoorbeeld voor het onderwijs van kinderen of voor eerste levensbehoeften.

Het is ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor de kleine ondernemersregeling (KOR). Dit kan wanneer je jaaromzet lager is dan 20.000 euro. Je hoeft dan geen btw te rekenen op je factuur, waardoor deze lager en aantrekkelijker wordt voor opdrachtgevers en klanten. op deze manier is het een klein steuntje in de rug voor kleine ondernemers. Je betaald natuurlijk wel gewoon btw over de spullen die je koopt of diensten die je afneemt. De KOR is dan ook niet handig voor bijvoorbeeld webwinkels die de btw van de producten doorrekenen naar de klanten.

Met personeel in dienst is het ook nodig om loonbelasting aangifte te doen. Ook hier moet gelet worden op regels als het gaat om loonheffingen, loonheffingskorting en CAO.

Wil je meer weten over dit soort zaken? Vraag eens om fiscaal advies bij bijvoorbeeld belastingadviseur Naaldwijk.

http://weanaaldwijk.nl