Assist Act
Image default
Geschenken

De as van overledenen in een diamant verwerken: is dit na de crematie toegestaan?

Na het overlijden van een dierbare belandt u in een zware rouwperiode. In de aanloop naar de uitvaart komt u aan rouwen echter nauwelijks toe, terwijl u na een crematie ook nog eens dient te beslissen over wat er met de as van de nabestaande zal gebeuren. Na een crematie blijft de as een maand in het crematorium aanwezig, zodat nabestaanden tijd hebben om na te denken over een bestemming. U kunt in die tijd alternatieven overdenken, zoals het verwerken van de as van overledenen in een diamant.

Wat mag er met de as gebeuren?

In de Nederlandse wet is vastgelegd wat u met de as van een dierbare mag doen. Zo mag u het op strooivelden of op open zee uitstrooien, thuis bewaren, bijzetten in een crematorium of begraafplaats, begraven in een graf of naar het buitenland meenemen.

Een herinneringssieraad

Vandaag de dag bestaan er steeds meer mogelijkheden. Niet zelden wordt de as onder nabestaanden verdeeld. Toch geeft dit vaak niet de voldoening en geeft een deel van de as minder betekenis dan waar men op hoopte. Het verdelen van de as, en deze omzetten in een prachtige herinnering, doet dat wel. Men kiest dan ook steeds vaker voor herdenkingssieraden. In plaats van voor de traditionele ashanger kan er ook voor worden gekozen de as van overledenen in een diamant te verwerken. Deze kan vervolgens in bijvoorbeeld een ring of ketting worden gezet. Het Antwerpse CR Diamond Polishing mag zich hierin specialist noemen.

Uw dierbare altijd bij u dragen

CR Diamond Polishing weet dezelfde omstandigheden te creëren als waaronder ook natuurlijke diamanten groeien. De asdiamant krijgt zo dezelfde eigenschappen als de natuurlijke edelsteen. Wilt u uit de as van overledenen een diamant laten maken? Het bedrijf houdt rekening met al uw wensen en staat voor hoge kwaliteit en vakkundigheid en een snelle levering, wanneer wij de as van overledenen verwerken in een prachtige diamant. De diamant kunt u uw leven lang dragen, waardoor de overledene altijd bij u is.