Assist Act
Image default
Beauty en verzorging

Wat te doen wanneer u last heeft van haaruitval?

Heeft u last van haaruitval? U bent zeker niet de enige. Veel mannen, vrouwen en kinderen in Nederland hebben namelijk last van haaruitval of -ziekten. De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is erfelijke haaruitval. Hoewel dit een veel voorkomende oorzaak is, is het altijd aan te raden om een dermatoloog te raadplegen. Zo weet u zeker wat de oorzaak is van uw haaruitval en kunt u een doelgericht plan van aanpak opstellen. De eerste vraag die u uzelf bovendien moet stellen is: ‘’Is er sprake van plotselinge of geleidelijke haaruitval?’’ Met behulp van deze vraag kunt u uw vervolgstappen in kaart brengen.

Het verschil tussen plotselinge en geleidelijke haaruitval

Op voorhand van een bezoek aan de dermatoloog gaat u waarschijnlijk zelf al op onderzoek uit op het internet. Een betrouwbare bron wat betreft haaruitval is De Haarstichting. Op de website van deze organisatie vindt u alles wat u wilt weten. Hier vindt u onder andere het verschil tussen plotselinge en geleidelijke haaruitval. Bij plotselinge haaruitval is er in veel gevallen sprake van een niet-erfelijke oorzaak. Denkt u hierbij aan:

  • Ernstige stress
  • Geneesmiddelen
  • IJzertekort
  • Haarziekte

Geleidelijke haaruitval herkent u aan het patroon van de haaruitval. U kunt de patronen vinden bij de haarkaarten van De Haarstichting. Dit is de Norwood-Hamilton haarkaart voor mannen en de Ludwig haarkaart voor vrouwen. Het is tevens mogelijk om een test te doen op de website van De Haarstichting wat betreft haaruitval.

Alle informatie over haarziekten en -aandoeningen

Wilt u naast informatie over haaruitval ook informatie over andere ziekten of aandoeningen? Dan bent u bij De Haarstichting aan het juiste adres. Deze organisatie heeft alle informatie die u zoekt bij elkaar gebundeld op één plek. Bekijk de website of neem contact op voor het stellen van uw vragen. De medewerkers van deze organisatie staan u graag te woord.