Assist Act
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor nieuwe sieraden

Waar moet je aan denken voor je sieraden koopt?

1.1          Draag ook eenvoudige sieraden.

Ik wil mijn sieraden altijd eenvoudiger maken. Toen ik een tiener was, droeg ik altijd grote kleurrijke oorbellen, zelfs als ik een sweatshirt droeg, maar waarom zou ik dit doen? Dat komt omdat mijn haar langer was en ik nog jong was, dus ik deed het. Het voordeel van minimale sieraden is dat je ze in laagjes kunt dragen. Daarom is dit niet iets waar je nooit genoeg van zult krijgen. Als je echt elke dag iets draagt, kun je het op je eigen manier accessoires en het anders maken.

1.2        Ga voor kwaliteit

Dan wil ik het hebben over de echte pijler van deze blog, namelijk dat kwaliteit beter is dan kwantiteit. Ik koop liever kwaliteitsartikelen, zodat ik mijn verzameling na verloop van tijd kan aanvullen. Het uitbreiden van de reikwijdte van het verzamelen van sieraden zou een langzaam proces moeten zijn. Tot nu toe heb ik een aantal jaren besteed aan het opbouwen van mijn eigen sieradencollectie. De reden waarom ik ben overgestapt van messing naar goud is simpelweg omdat het beter is voor mijn huid. Goud heeft natuurlijk niet echt zijn waarde verloren.

In feite kan het altijd een investering zijn. Als ik denk aan een sieraad uit mijn sieradencollectie, hoop ik dat het iets wordt wat ik jarenlang leuk vind. Ik wil dit jaar niet alles kopen, en ik wil nooit meer sieraden kopen, en ik wil dit jaar geen dingen kopen, verveel me niet met trends. Daarom heb ik ervoor gekozen om het langzaam te bouwen. Ik kan verstandige aankopen en keuzes maken, en kiezen op een manier die bij mijn budget past.

Goede accessoires hoeven niet altijd duur te zijn. Denk aan merken zoals Pandora.

1.3         Kies voor erfstukken

Tot dusverre hebben al deze technieken betrekking op erfstukken, want dit is mijn volgende techniek. Voordat ik iets koop, moet ik onthouden: kan ik dit ding in één dag doorgeven? Ik herinner me dat mijn oma beloofde me een gouden ketting te geven toen ik jong was. Dit stuk is een van mijn favoriete juwelen geworden en heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik draag het alleen bij speciale gelegenheden. Dus of het nu een familiestuk is. Als ik mijn sieradencollectie uitbreid, is dat zeker iets waar ik aan denk.