Assist Act
Image default
Bedrijven

wat kun je met mozaïek tegels?

Sinds honderden jaren wordt mozaïek in verschillende bouwwerken gebruikt. Zo gebruikte de grieken het al decoratie in grote troontruimtes, musea en andere belangrijke gebouwen en gebruikte romeinen het in hun badhuizen, sauna’s en vila’s van belangrijke romeinen met een hogere macht. Je zou dus kunnen zeggen dat mensen door de eeuwen heen niet zijn gestopt met het gebruiken van deze soort tegels. Zelfs nu is het gebruik hiervan nog zeer populair en wordt het overal toegepast. In deze blog gaan we je hier wat meer uitleg over geven en geven we je enkele voorbeelden van moderne toepassing van mozaïek.

Toepassing van mozaïek

Mozaïek tegels zijn tegenwoordig vooral te vinden op badkamers. Hier zie je dat muren worden versierd met verschillende tegels en vaker is dit ook in verschillende kleuren. Het gebruik hiervan geeft een speciale sfeer af en zorgt ervoor dat de aandacht naar het werk wordt getrokken. In de meeste gevallen heeft mozaïek dus vooral een functie op het gebied van versiering van muren en sfeer creatie. In sommige gevallen worden mozaïek tegels gebruikt voor andere doeleinden.

Mozaïek met meer doelen dan alleen versiering

Binnen zwembaden en sauna’s zie je vaker dat er mozaïek is aangebracht. Dit is niet alleen ter versiering van de zwembadan of sauna’s maar heeft daarnaast ook nog een andere reden. Mozaïek tegels zijn namelijk gemakkelijk in de spleten schoon te maken , hierdoor zal een poetsmachine dus ene beter resultaat leveren op mozaïek tegels dan op een andere tegel soort. Daarnaast, voelen deze tegels ook beter aan voor de handen en voeten van de bezoekers en worden daarom als prettiger ervaren. Voor hygïenische doeleinden wordt het daarom aangeraden om gebruik te maken van mozaïek tegels in een zwembad of sauna.

https://www.topmozaiek24.nl/