Assist Act
Image default
Bedrijven

Een kwalitatief backlink profiel zorgt voor een hoge plaatsing in Google.

Een moderne online marketing strategie kan er niet meer omheen; Backlinks. Een verwijzing naar uw URL op een andere site die een connectie aangeeft. Wordt u site op een ander domein benoemd, dan  is dit een duidelijk teken voor Google dat uw site waardevolle content bevat. Dit betekent weer dat Google u hoger in de zoekresultaten zal plaatsen. Google wil namelijk de best mogelijke content aanbieden aan haar gebruikers. Klinkt te mooi om waar te zijn toch, plaats simpelweg uw URL op andere sites en komt hoger in Google. Helaas is het niet zo simpel, kwaliteit van de links gaat namelijk boven de kwantiteit. Het gaat zelfs zo ver dat een hoog aantal links zonder kwaliteit negatief kan uitpakken voor uw Google ranking. Lees in dit artikel over de waardes die hierbij komen kijken en hoe u een goed backlink profiel op kunt stellen.

Het meest belangrijke om te weten is wellicht hoe de kwaliteit van backlinks wordt berekend. Wij nemen als uitgangspositie de zogenaamde Trust Flow, opgesteld door Majestic SEO. Voor het gemak zullen wij het bij deze ene score houden. Er zijn namelijk tal van scores, maar volgens ons is de TrustFlow de meest accurate variable voor het bepalen van uw linkkwaliteit. Deze score wordt berekend door de connectie te meten van uw site met zogenaamde seed websites. Dit zijn enkele sites die door Majestic zijn uitgekomen als zeer betrouwbaar. Denk aan sites als Google, Facebook en wikipedia. Majestic weet dat de content op deze sites goed is. Vervolgens wordt de trustflow berekend door te schatten hoe ver uw website af ligt van deze seed sites. Een website die enkel een backlink heeft op een Google pagina zal zo een hele hoge betrouwbaarheid hebben, ookal is dit maar een enkele backlink. Hier geldt dus weer. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Verzamelpagina’s

De gemakkelijkste manier op backlinks te verkrijgen is via verzamelpagina’s of startpagina’s. Deze sites liggen door de vele URL’s vaak ver van de seedpaginas af. Uw link aanmelden op deze sites raad ik dan dus ook erg af.

Bloggen

Bloggen is daarentegen dan weer een hele kwalitatieve methode. U dient zelf stukken tekst over uw product te schrijven van meer dan 300 woorden. Plaats deze daarna bijvoorbeeld op  Blogger Webservice.

De seedsites

Een backlink van deze sites zou de beste kwaliteit mogelijk zijn. Helaas zal u nooit op de Google homepage komen of op facebook. Wikipedia biedt meer mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld uw eigen infopagina aan of vul andere relevante artikelen aan.

Wilt u meer lezen over een goed online marketingbeleid? Kijk dan eens op onze website!

Teun Koldeweij

Oprichter Scripted Consultancy

info@scriptedconsultancy.com

https://www.scriptedconsultancy.com/