Assist Act
Image default
Banen en opleidingen

De voordelen van het worden van een verkeersregelaar

Een verkeersregelaar zorgt niet alleen voor overzicht in het verkeer zelf, maar zorgt er daarbij ook voor dat iedereen in het verkeer veilig kan deelnemen in het verkeer zonder dat er gevaarlijke situaties voordoen. Verkeersregelaar worden heeft ontzettend veel voordelen. Zo wordt je als verkeersregelaar bijvoorbeeld ingezet op verschillende locaties. Deze locaties verschillen vaak op het gebied van grootte, maar ook op het gebied van bezoekers. Je kunt namelijk als verkeersregelaar ingezet worden op grote events, bij basisscholen of juist bij vervelende verkeerspunten waar overzicht nodig is. Dit zorgt ervoor dat een baan als verkeersregelaar altijd ontzettend verrassend en vernieuwend is. Je staat namelijk zelden op dezelfde plek!

Je hebt geen diploma nodig om verkeersregelaar te worden

De drempel om een verkeersregelaar te worden is ontzettend laag. Zo hoef je bijvoorbeeld geen jaren naar school. Hierdoor is het werk als verkeersregelaar voor ontzettend veel mensen mogelijk. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat jij als verkeersregelaar ontzettend veel, verschillende collega’s krijgt. Zo kun je een dag op pad gaan met een ouder iemand die al met pensioen is, maar ook bijvoorbeeld met een jonge man die in de bloei van zijn leven staat. Bovendien krijg je bij het werk als verkeersregelaar de kan som altijd door te groeien. Je kunt na een aantal maanden of jaren doorgroeien naar bijvoorbeeld coördinator.

Je moet een opleiding volgen die jou klaarstoomt

Het is wel verstandig om te onthouden dat je een korte opleiding moet volgen die je klaarstoomt voor het werk als verkeersregelaar. Tijdens deze opleiding leer je in een mum van tijd de belangrijkste vaardigheden, verkeersregels en basisregels. Nadat je je opleiding afgerond hebt, zul je in het bezit zijn van een aanstellingspas op landelijk niveau. Heb je de pas in handen? Dan kun je meteen aan de slag als verkeersregelaar in heel Nederland!

https://gmwtrafficassist.nl