Assist Act
Image default
Energie

De beste opties voor overspanningsbeveiliging in uw huis evalueren

Overspanning kan om verschillende redenen optreden, waaronder stroompieken door blikseminslag, kortsluiting in het elektrische systeem of overbelasting. Stroompieken door blikseminslag kunnen optreden tijdens een onweersbui en ervoor zorgen dat de spanningsniveaus het normale bereik overschrijden. Kortsluiting wordt veroorzaakt wanneer een hete draad een blootliggende aardedraad of ander onderdeel raakt, en kan ook leiden tot piekspanningen. Overbelasting treedt op wanneer in een bepaald gebied te veel elektriciteit wordt gebruikt, waardoor de circuits worden overbelast en de spanningsniveaus buiten het normale bereik komen.

Welke typen beveiligingen voor overspanning zijn er.

Er zijn verschillende soorten overspanningsbeveiliging die kunnen worden gebruikt om schade door spanningspieken te voorkomen. Apparaten zoals varistoren, overspanningsafleiders en overspanningsonderdrukkers kunnen bescherming bieden tegen overspanningen door de stroom te beperken of de spanning af te klemmen. Gespecialiseerde relais en stroomonderbrekers kunnen ook bescherming bieden door de stroom automatisch uit te schakelen wanneer zij het volgende detecteren: stroomoverbelasting, kortsluiting of spanningspieken. Bovendien zorgen ononderbreekbare stroomvoorzieningen (UPS) en back-upsystemen op batterijen voor een constante stroombron in geval van stroomuitval of andere elektrische problemen.

Overspanningsbeveiliging evalueren.

Overspanningsbeveiliging is een essentieel onderdeel van elk elektrisch systeem, omdat het zowel de apparatuur als de mensen die het systeem gebruiken kan beschermen. Een effectieve strategie voor overspanningsbeveiliging moet een combinatie omvatten van bronbeveiliging (zoals UPS of back-upsystemen voor batterijen) en beveiliging op apparaatniveau (zoals varistoren, overspanningsafleiders en -onderdrukkers).  Het is ook belangrijk om uw apparatuur regelmatig te inspecteren om er zeker van te zijn dat alle overspanningsbeveiligingen correct werken en dat de bedrading in goede staat is. Ten slotte is het belangrijk om de bron van mogelijke overspanningen te kennen en een actieplan op te stellen voor het geval deze zich voordoen. Door deze stappen te volgen, kunt u het risico van schade door stroompieken en beschermt uw apparatuur.

Als u nog steeds niet zeker weet hoe overspanning ontstaat, welke soorten overspanningsbeveiliging er zijn, of hoe u het beste uw behoeften aan overspanningsbeveiliging kunt beoordelen, is het altijd aan te raden om een gecertificeerde elektricien in te schakelen. De Elektriciens Hoofddorp zijn gespecialiseerd in het identificeren en oplossen van problemen met overspanningen en stroompieken. Met jarenlange ervaring in zij kunnen u helpen ervoor te zorgen dat uw elektrische systeem goed beveiligd is.