Assist Act
Image default
Sport

Waarom fitnessinstructeur zijn de beste baan ter wereld is

Er zijn duizenden soorten banen op deze wereld. Dat maakt het natuurlijk lastig kiezen welke baan het beste is of bij je past. Populaire banen zoals piloot, accountant of advocaat worden vaak genoemd, maar een toffe baan die vaak onderbelicht wordt is fitnessinstructeur. Daarom vertel ik je in deze tekst wat een baan als fitness instructeur je allemaal te bieden heeft.

Persoonlijk

Als eerste ben je als fitnessinstructeur op een persoonlijk niveau met een individu of groepje bezig. Je hoeft niet de hele dag eindeloos naar je computerscherm te staren. In plaats daarvan heb je persoonlijk contact met je klanten en bouw je een band met ze op. Veel fitnessinstructeurs benoemen dit als iets wat ze heel veel voldoening geeft.

Progressie

Daarnaast ga je ook met je klanten aan de slag. Of het nou gaat om oefeningen gedetailleerd voordoen of dat iedereen in je fitnessklas goed met je workout meedoet, je zorgt er altijd voor dat er progressie geboekt wordt. Vooral op lange termijn is dit erg mooi om te mee te maken. De trotse blik van iemand die veel kilo’s is afgevallen of een bepaalde doelstelling gehaald heeft met gewichtheffen geeft je elke keer weer een boost.

Flexibeler kan niet

Vaak kun je je taken als fitnessinstructeur combineren met een bepaalde mate van vrijheid. Vooral als je als freelancer werkt kan je zelf bepalen op welke dagen van de week en uren van de dag je intensief aan de slag gaat als fitnessinstructeur. Maar je hebt natuurlijk ook de optie om vast in dienst te gaan bij een sportschool of fysiotherapeutenpraktijk. Oftewel: een baan als fitnessinstructeur heeft als groot voordeel dat je veel verschillende invullingen kan geven aan dit vak. Flexibiliteit is een eigenschap die niet veel banen te bieden hebben, en dit kan voor sommigen erg fijn zijn. Er zijn zelfs fitnessinstructeurs die overal ter wereld aan de slag kunnen gaan. Bewegen is natuurlijk universeel. En in Hollywood is een fitnessinstructeur een onderschatte baan die veel acteurs geholpen heeft beroemd te worden.

Elke dag is anders

Tot slot ben je als fitnessinstructeur altijd in de weer. Het is een actieve baan waarbij wordt verwacht dat jij zelf natuurlijk ook gezond en in vorm bent. Daarbij houd je jezelf makkelijker fit omdat je tijdens het werk ook lekker veel calorieën aan het verbranden bent. Vergeleken met andere banen ben je ook nog eens bezig met een wat algemenere taak in tegenstelling tot iets heel specifieks. Als econometrist ben je alleen maar bezig met het analyseren van data, terwijl je als fitnessinstructeur steeds weer met een ander soort taak bezig bent. Je zou bijvoorbeeld in de ochtend met een klant een trainingsschema voorbereiden om af te vallen, terwijl in de middag je met een ander weer bezig bent om de optimale vorm te vinden van zijn of haar deadlift.

Al met al kan een leven als fitnessinstructeur je vele voordelen bieden waar de meeste mensen niet van afweten. Natuurlijk is het ook belangrijk om je even te orienteren naar een goede fitness instructeur opleiding. Hopelijk vond je dit artikel interessant en zien we jou ooit terug als fitnessinstructeur!