Assist Act
Image default
Sport

Optimaliseer je training met het SYMBIONT Smart Body Device

Het SYMBIONT Smart Training System is een innovatieve oplossing voor diverse trainingsdoeleinden, zoals gezondheids- en krachttraining, yoga, fysiotherapie, prestatiesport en persoonlijke training. Het systeem combineert elektrische-stimulatietherapie met elektrische spierstimulatie (EMS), metingen in realtime, evaluatie en coaching. Hierdoor biedt het gebruikers ondersteuning in alle aspecten van hun training, zowel binnen als buiten de sportschool.

Het SYMBIONT Smart Body Device, dat deel uitmaakt van het systeem, is een baanbrekend EMS-apparaat dat EMS in lage frequentie en middenfrequentie combineert met fitnesstracking. De EMS apparatuur registreert biofysiologische gegevens tijdens de training en activeert specifieke lichaamsdelen met elektrische impulsen om intensievere spierarbeid te bereiken.

Het SYMBIONT Tec Suit is het dragende element van het systeem. Het pak is voorzien van 24 gepatenteerde droge elektroden en biosensoren voor alle hoofdspiergroepen. Het biedt een optimale pasvorm, grote bewegingsvrijheid en comfort tijdens de training.

Met het SYMBIONT Smart Training System kunnen gebruikers hun trainingsvoortgang in realtime evalueren en aanpassen aan hun individuele doelen. Het systeem biedt een efficiënte training, analyse van lichaams- en trainingsgegevens en motiverende succeservaringen.

Het SYMBIONT Smart Training System is een veelzijdige en veilige oplossing die gebruikers helpt om sneller resultaten te behalen en hun algehele welzijn te verbeteren.

Welke verschillende gegevens biedt het SYMBIONT Smart Body Device?

Het SYMBIONT Smart Body Device biedt verschillende beschikbare gegevens om de training te optimaliseren. Deze gegevens omvatten onder andere de lichaamssamenstelling door middel van BIA-analyse (water-, spier- en vetpercentage van het lichaam), spieractiviteit (EMG), bewegingen door middel van versnellingssensoren, hartfrequentie (ecg), hartfrequentievariabiliteit (HRV) en beschikbare trainingsgegevens als referentie. Door deze gegevens continu te analyseren en te evalueren, kan het SYMBIONT Smart Body Device de prestatiesituatie na elke trainingseenheid exact categoriseren en waardevolle conclusies trekken voor een geoptimaliseerde training.

De training met de SYMBIONT biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt de elektrische stimulatietherapie met elektrische spierstimulatie (EMS) voor extra prikkels tijdens de training, wat kan leiden tot betere resultaten. Daarnaast zijn de droge elektroden in het SYMBIONT Tec Suit gepatenteerd en zorgen ze voor gerichte en aangename stimulatie van de spierpartijen. De stimulatieprogramma’s zijn medisch gevalideerd en kunnen individueel worden aangepast. De training met de SYMBIONT maakt gebruik van zowel lage frequentie als middenfrequentie stimulatie, wat een efficiënte training mogelijk maakt. Bovendien kunnen de verkregen lichaams- en trainingsgegevens worden geanalyseerd om de training verder te optimaliseren. Ten slotte is de SYMBIONT een toegelaten medisch product, wat zorgt voor veiligheid en betrouwbaarheid tijdens de training.

https://www.symbiont360.com/nl