Assist Act
Image default
Woningen

Waarom een waterontkalker plaatsen?

Duurzaamheid staat bij veel mensen hoog in het vaandel. Dat betekent dat mensen er op letten dat ze de verwarming uit doen als ze van huis zijn. Dat ze de motor van de auto niet laten draaien als ze ergens staan te wachten en rekening houden met het eten dat ze consumeren. Waar echter maar weinig mensen rekening mee houden is met het gebruik van een waterontkalker. In dit artikel vertellen we je precies waarom dit zo duurzaam is.

 

In ons water zit kalk, daar ontkomen we niet aan. Dit wordt gevormd door verschillende mineralen in dit water.  Zodra deze mineralen samen komen vormt zich dit tot kalk en dit kan voor een hoop problemen zorgen. Door het plaatsen van bijvoorbeeld een magnetische waterontharder kun je voorkomen dat dit kalk zich gaat vormen.

 

Een van de vele voordelen hiervan is dat je apparaten langer mee gaan. Ook heb je geen chemische schoonmaakmiddelen nodig om de kalkaanslag tegen te gaan. Je kunt je wel indenken hoe duurzaam dit is als we het met zo’n allen zouden gebruiken.

 

Een ander voordeel waar weinig mensen zich van bewust zijn is de aanslag op je kleding. Kalk is namelijk heel slecht voor kleding en zorgt ervoor dat je meer wasmiddel nodig hebt. De waterontharder zorgt voor minder kalk en met een enkele investering kun je er voor zorgen dat je voor de lange termijn duurzaam bezig bent met het water in je huis. 

 

Bovendien behoeft het weinig onderhoud. Je plaatst de ontharder op je leiding en klaar is kees. De waterontharder doet vervolgens zijn ding. Vanaf dat moment heb je minder wasmiddel en wasverzachter nodig, gaan je apparaten langer mee en blijven je sanitaire voorzieningen beter schoon. 


De vraag is alleen nog welke waterontharder hier geschikt voor is. Laten we voorop stellen dat er vele mogelijkheden zien. Je vind hier een vergelijking tussen de amfa 4000 en aquamag 7000. De magnetische kracht is hier voor je op een rij gezet waardoor je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past.