Assist Act
Image default
Mode en Kleding

Tips om een ​​regenjas te wassen en te onderhouden

Tips om een ​​regenjas te wassen en te onderhouden

Wanneer je een regenjas draagt, kan deze worden blootgesteld aan water, modder en ander vuil. Na gebruik van de regenjas moet je deze dus meteen wassen. Goed onderhoud kan de levensduur van een lange regenjas dames waterdicht verlengen. Voordat je de regenjas schoonmaakt, moet je echter controleren van welk materiaal deze is gemaakt. Verder is het ook nodig om de wasvoorschriften te bekijken. Elke fabrikant geeft meestal het label dat de manier om de regenjas te wassen verduidelijkt. Dit is nodig omdat elk materiaal een andere behandeling vereist. Bepaalde soorten stof moeten met de hand worden gewassen. Bovendien kunnen andere regenjas materialen machinaal worden gewassen. Hier zijn enkele tips om je regenkleding te wassen.

Met de hand wassen

Regenbroek zitten meestal vol met vuil. Dat komt doordat de broek onder de modder spat als je in een plas loopt. Om dit vuil te verwijderen, is het aan te raden om het met de handen te wassen. Gebruik een spons of zachte borstel om het vuil te verwijderen. Je kunt de spons in een sopje dopen. Schrob de broek of regenjas totdat deze helemaal schoon is. Aan de binnenkant heeft een deel van de regenkleding soms ook wat aandacht nodig. Na het schrobben van de regenjas met het zeepsop, moet je deze afspoelen met koud water. De regenjas moet droog zijn voordat je hem op je kledingkast opbergt.

In de wasmachine

Sommige regenjassen kunnen in de machine worden gewassen. Zorg ervoor dat je het label op de regenjas controleert voordat je deze in je wasmachine gooit. Als de fabrikant je toestaat om het met een wasmachine te wassen, kan het reinigingsproces gemakkelijker verlopen. Sluit altijd de knoop en rits voordat je ze in de machine plaatst. Gebruik dan het milde wasmiddel dat veilig is voor verschillende soorten stof. Een zachte instelling is voldoende om je regenjas schoon te maken. Als je regenjas van synthetisch materiaal is gemaakt, moet je mogelijk een specifieke reiniger gebruiken. Om het overtollige water kwijt te raken, kun je het door de centrifuge laten lopen. Kijk op het label van de fabrikant of je de droger kunt gebruiken. Als het niet is toegestaan, kun je de regenjas ophangen in een ruimte met goede ventilatie.

Droger

Sommige fabrikanten raden je aan om het chemisch te reinigen. Zorg er echter voor dat je de wasvoorschriften op het label controleert. Zo weet je zeker dat de stomerij de stof niet beschadigt. Houd er rekening mee dat chemisch reinigen niet geschikt is voor PVC-regenjassen. Dit is omdat de regenjas zal barsten. Bovendien kan frequente reiniging de kwaliteit van de regenjas verminderen. De waterdichte laag op de regenjas kan vervagen. Als de regenjas niet vuil is, is wassen niet nodig. Na het gebruik van je regenjas moet je het water afvegen met een schone doek. Zorg ervoor dat de regenjas droog is voordat je hem in je kledingkast opbergt. Berg de regenjas op door hem goed op te hangen. Je moet wat ruimte overlaten tussen de regenjas en andere kleding. De regenjas kan dus ademen. Indien nodig kun je deze inspuiten met kledingverfrisser. Zo kan de regenjas lekker ruiken als je hem later draagt.