Assist Act
Image default
Mode en Kleding

Het verschil tussen Havaianas en Ipanemas

Dit wordt ons vaak gevraagd en we krijgen ook de vraag of het ene een kopie is van het andere. In sommige opzichten lijken ze erg op elkaar en in andere opzichten zijn ze echt heel verschillend. Beide merken komen uit vergelijkbare gebieden in Brazilië en beide merken verkopen miljoenen paren per jaar, het is echt een kwestie van persoonlijke stijlvoorkeur. We hebben het verschilpunt van elk merk hieronder samengevat om je te helpen met je winkelervaring. Hier volgt een stukje geschiedenis:

Havaianas Geschiedenis
Opgericht in Brazilië in 1962, door de Schot Robert Fraser. Fraser werd de eerste die massaal teenslippers uit rubber produceerde. De naam Havaianas is afgeleid van de vrouwelijke vorm van het Portugese woord voor Hawaïanen. Het eerste paar Havaianas slippers was gebaseerd op de traditionele Japanse sandaal die bekend staat als de Zori, waarvan de zolen zijn gemaakt van rijststro. De textuur van de rubberen zolen van Havaianas zijn als rijstkorrels, een van de vele details die Havaianas onmiskenbaar maken.

Ipanema Geschiedenis
In 1971 hadden de broers Pedro en Alexandre Grendene het idee om hun mouldingtechnologie te gebruiken om modeschoenen te maken die de geest van de Braziliaanse cultuur weerspiegelden. Het voetbed van de teenslippers die ze creëerden, repliceerde de stoep van het Ipanema strand. Met Ipanema’s nonchalante en relaxte strand vibe in het achterhoofd, werden Ipanema teenslippers gecreëerd. Het merk belichaamt het uiterlijk en de geest van Ipanema en de kleurrijke karakters.

Beide merken hebben in de loop der jaren verschillende stijlen ontwikkeld en bieden een overvloed aan ontwerpen en patronen die zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt zijn.

Oorspronkelijk waren alle Havaianas voorzien van witte inlegzolen met gekleurde buitenzolen en riempjes, de Traditional white and blue is nog steeds verkrijgbaar. Door de eenvoud van de Havaianas en de lage prijs werden de sandalen populair bij de laagste sociale klassen van Brazilië, bijna allemaal bezaten ze een paar en werden ze snel toegevoegd aan de lijst van fundamentele producten van het land om de inflatie onder controle te houden, net als rijst en bonen.

Een modetrend die in de jaren negentig van de vorige eeuw begon, was het omdraaien van de zool om de gekleurde buitenzool naar boven te laten wijzen, waardoor het uiterlijk van een monochrome sandaal ontstond. Als reactie daarop bracht Havaianas in 1994 een nieuwe lijn van acht eenkleurige sandalen uit met de naam Havaianas Top. Burgers van hogere sociale klassen en bekende beroemdheden begonnen Havaianas te dragen.

Stijlen als de Topmix kwamen toevallig tot stand. Het merk merkte op dat klanten 2 paar per keer kochten om bandjes te mixen en te matchen met voetbedden, waardoor unieke kleurschakeringen ontstonden. Havaianas produceerde Top Mix een stijl met een band/voetbed kleurenmix en nu is het een van hun meest populaire lijnen.

De Slim style is de grootste familie teenslippers in het assortiment van Havaianas. Ze zijn speciaal voor vrouwen ontworpen met een smaller voetbed en dunnere bandjes voor minimale bruine lijnen!

Havaianas Slim style extensions zoals You Flip Flops geven een sierlijk randje en breken met de norm, met Slim Sandal designs die de traditionele teenslippers slimmer aanpakken. De prints zijn geïnspireerd op veel verschillende bronnen. Dieren, vogels, natuur, tribal, nautisch, noem maar op, Havaianas hebben een ontwerpoptie. Hun teenslippers zijn altijd boordevol