Assist Act
Image default
Sport

Tips voor een geweldige personal trainingservaring

Start jij met gezonde voornemens? Behalve gezonder eten, hoort een goed bewegingsschema vast en zeker ook hierbij. Misschien denk je eraan om gewoon te joggen of elke middag te fietsen. Dat mag zeker! Of misschien streef je naar een iets meer getailleerd doel wanneer het gaat om gezonde voornemens, bijvoorbeeld 5 kilo’s afvallen in een maand. Je doel kan door personal training zeker worden behaald, want de coaches van Kaizen Gym streven zoals jij er ook naar om je levenskwaliteit te verbeteren. Lees gauw verder voor enkele tips om je te helpen het beste te halen uit een personal training.

Brainstormen

Beginnen met trainen is zeker een mooie stap die iemand kan maken richting het leiden van een gezonder leven. Het is ook een goed idee om vooraf te brainstormen over zaken zoals een gedetailleerde doelstelling, een passend schema en het type vervoermiddel.

Het stellen van een realistisch en meetbaar doel is voor jou zowel je personal trainer belangrijk. Voor jou is dit een extra motivatie. Het is te vergelijken met de moedeloze dagen die elke student overkomt, omdat hij of zij graag een diploma wil behalen. Hou in dit geval dus het voornaamste doel van je personal training in gedachten.

Wat doe je in het dagelijks leven? Ben je student en werk je in de middaguren? Werk je misschien in shiftverband? Wat je situatie ook mag zijn. Het tweede waarover je kan brainstormen is een tijdschema maken. Denk na over de tijdstippen en dagen die je vrij kunt maken voor personal training.

Is Kaizen Gym niet zo ver van je verwijderd? Ga je alvast opwarmen voor de personal training door naar de gym te joggen, fietsen of kies je er gewoon voor om er rustig naar toe te wandelen? Ga je na het werk meteen bij de gym stoppen? Het ligt allemaal aan jou. Indien het ervoor zorgt dat je een geweldige trainingservaring hebt, kan je het zien als een goede voorbereiding.

Gezonde gewoontes

Nu je al hebt gebrainstormd over het fysieke gedeelte van personal training, kun je je trainingservaring ook verbeteren door gezonde gewoontes op na te houden. Stel voor jezelf bijvoorbeeld het doel om gezonder eten en maak een timemanagement overzicht.  

Gezonder eten kan een uitdaging zijn. Vooral wanneer je jarenlang een ongezonde levensstijl had. Als dit het geval is, probeer dan alvast junkfood te verminderen van elke dag naar 2 of 1 keer per week. En als je geen grote fan bent van junkfood, maar wel van zoetigheid, kun je je suikerinname verminderen van bijvoorbeeld 1 reep chocola per dag naar 1 reep chocola per week. Je breekt op deze manieren langzaam maar zeker met ongezonde gewoontes. Dat is trouwens het streven van elke student in personal training!

Je tijdschema heb je intussen bij de hand, dus je weet op welke dagen je training hebt. Maak aan de hand hiervan een timemanagement overzicht. Hierop komt de indeling van je dag; van het moment dat je alarm gaat tot het laatste uur van de dag. Het gaat erom dat je de hoeveel tijd die je aan specifieke activiteiten van de dag besteed beter organiseert. Veel succes!

http://kaizengym.nl/