Assist Act
Image default
Sport

Nieuwe golftas nodig? Welke golftas moet je kiezen?

Elke golfer heeft een golftas nodig voor zijn of haar golfclubs. Golfen is een dure sport, en dat komt vooral door de verschillende clubs die je moet aanschaffen. Het is daarom ook zo belangrijk om deze clubs goed te onderhouden, zodat je er langer mee kan doen. Een golftas is daarom erg belangrijk. Verder zorgt een golftas ook voor comfort bij het rondlopen op de baan. Het aanbod in golftassen is groot, en dus is de vraag welke golftas past bij jou. In dit artikel worden de verschillende soorten golftassen besproken, en worden de voor -en nadelen benoemd.

Hoe kom je tot een keuze

Voordat de soorten tassen worden besproken, is het eerst goed om te kijken hoe je tot een keuze komt. Voordat je gaat zoeken naar een nieuwe golftas, is het belangrijk om te weten waar je gaat spelen, wanneer je gaat spelen en hoe vaak je van plan bent om in de week bezig te zijn met de golfclubs. Ga je regelmatig? Dan zal je een golftas nodig hebben die meer comfort biedt, waar je bijvoorbeeld kleding of andere spullen in kwijt kan, en eentje met een hogere kwaliteit. Deze tassen gaan natuurlijk ook meer kosten. Ga je minder regelmatig? Dan zal je een goedkopere tas kunnen aanschaffen, die zijn taken voltooid op de dag en die dus voldoet.

Draagtassen

Een draagtas is een tas waar je veel golfclubs in kwijt kan en die je draagt op je schouders. Deze tassen zijn speciaal gemaakt om makkelijk te kunnen dragen, en uiteindelijk makkelijk te kunnen neerzetten. Deze tassen zijn populair bij de jeugd en bij beginnende golfers. Mensen die meer golfen die willen eigenlijk meer comfort, en voor de oudere is een draagtas niet ideaal. Dit komt omdat het ook zwaar kan zijn door de lange afstanden die je moet lopen bij het golfen. Mensen die langer golfen en meer comfort willen komen eigenlijk al uit bij de trolleytassen.

Trolleytassen

Trolleytassen zijn gemaakt  om op een trolley te zetten. Met deze tassen kan je dus rondrijden over de baan, en buiten de baan. Met deze tassen hoef je dus niet te dragen, en dit is voor ouderen en mensen die veel meters maken natuurlijk erg fijn. Deze tassen zijn wel duurder dan de draagtassen. Daarbij komen ook nog de kosten van de trolley. Dus als je net begonnen bent is het misschien wel veel geld voor eens in de zoveel tijd golfen.

Overige golftassen

Naast deze twee soorten tassen, kan je ook nog andere tassen krijgen. Zo zijn er speciale tassen van junioren gemaakt. Deze hebben een kleinere maat, en zijn makkelijker te dragen. Ook is het mogelijk om een reistas aan te schaffen. Dit is een mooie tas om golfclubs in te vervoeren. Deze tas beschermt de golfclubs en zijn voor een goedkopere prijs te krijgen. Deze tassen zijn niet bedoeld om te gebruiken op de baan. Als laatste heb je ook nog een ballentas. Dit wordt ook wel gezien als een oefentas. Deze tassen hebben nauwelijks gewicht en zijn makkelijk te plaatsen in de auto of op te bergen in de opbergruimte. Ook is er de zogenaamde Shag Bag. Deze tas heeft een trechter, waardoor je niet hoeft te bukken om de ballen op te pakken.