Assist Act
Image default
Vervoer en transport

Een neuswiel zorgt voor gemak bij het gebruik van een aanhanger

Een aanhanger wordt over het algemeen gebruikt om spullen te verhuizen of weg te gooien. Een aanhanger kan je makkelijk achter je auto plaatsen, en met een rijbewijs BE mag je al rijden met een aanhanger. Je kan zelf een aanhanger aanschaffen of je kan een aanhanger huren. Ga je enkele keren dit transportproduct gebruiken? Dan kan je beter een keertje huren. Vaker gebruiken? Dan kan je beter een aanhanger zelf kopen. Als je een aanhanger zelf gaat kopen dan zijn er ook andere aanhanger onderdelen die je moet aanschaffen. Zo moet je denken aan de verlichting, remmen, aanhangernetten en het neuswiel. Het neuswiel staat centraal in deze blog, en hier wordt ingegaan waarom dit onderdeel voor zoveel gemak zorgt.

Wat is een neuswiel?

Een neuswiel is eigenlijk een essentieel onderdeel van een aanhanger. Een aanhanger zonder neuswiel is eigenlijk niet te zien. Een neuswiel is het wiel dat vooraan de aanhanger zit, en die je naar boven draait als de aanhanger verbonden is aan de auto, en naar beneden doet als de aanhanger wordt losgekoppeld van de auto.

Een neuswiel zorgt voor gemak

Een neuswiel zorgt met zijn functie voor gemak bij het gebruik van een aanhangwagen. Dit heeft vooral te maken met het aankoppelen en het loskoppelen. Door een neuswiel te bevestigen aan de voorkant zorg je ervoor dat je niet de aanhanger met al zijn gewicht op de trekhaak hoeft te tillen. Daarbij komt ook kijken dat je met een voorwiel makkelijk kan manoeuvreren met de aanhanger, en deze dus makkelijk ergens anders neer kunt zetten. Over het algemeen zijn aanhangers zwaar beladen, en is een neuswiel wel zo makkelijk om dat gewicht te kunnen tillen.

Aanschaffen van een neuswiel

Er is een groot aanbod in neuswielen te krijgen, van verschillende merken naar verschillende groottes. Voor elke aanhanger is wel een mooie neuswiel te krijgen. Hierbij kan je ook nog andere onderdelen krijgen voor het bevestigen van het neuswiel.

Een neuswiel bevestigen

Als je een neuswiel hebt aangeschaft is het tijd om deze ook nog te bevestigen op de aanhangwagen. Het bevestigen van het neuswiel kan eigenlijk op twee manieren. De eerste manier is het gebruik van bouten. Doormiddel van bouten kan je het neuswiel makkelijk bevestigen op de dissel van de aanhanger. De tweede optie is doormiddel van een klem. Met deze klem kan je het neuswiel bevestigen op de dissel en dit is vooral bedoeld voor de lichtere modellen. Voor deze modellen is een klem een goedkopere keuze. Voor een stevigere constructie en voor zwaardere modellen kan je beter kiezen voor bouten.