Assist Act
Image default
Entertainment

Wat zijn de voordelen van licht en geluid?

Wat kun je nou precies met licht en geluid verhuur/?

Licht en geluid verhuur is vaak belangrijker dan men soms inschat. Het kan feitelijk gezien worden als de bouwsteen van je evenement. Zeker als het gaat om een professioneel zakelijk event. Als je daar gebruik maakt van goed uitgekozen licht en geluid dan scoor je over het algemeen beter dan zonder. Er zit een aantal voordelen aan licht en geluid. Als je deze op een rijtje hebt is het niet moeilijk om overtuigd te raken van de kracht van audiovisuele middelen.

De audiovisuele middelen zijn multi-inzetbaar

Het eerste voordeel is het feit dat de meeste audiovisuele middelen voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Uiteraard is het hoofddoel licht geven, maar op verschillende evenementen hebben deze soms verschillende rollen. Toegegeven moet hier wel worden dat sommige typen verlichting beter bij een bepaald soort evenement passen dan andere. Een stroboscoop kun je je bijvoorbeeld goed inzetten bij een festival, maar minder tijdens een congres. Kijk je naar movingheads, buitenverlichting, statische verlichting en sfeerverlichting, dan zijn deze op vele soorten evenementen een goede keuze.

Bepaal zelf je uitstraling

Voordeel nummer twee is dat je zelf de uitstraling van je evenement kunt bepalen. Dit is handig omdat je vanuit een bepaald perspectief een boodschap wilt overbrengen. Het is dan verstandig om te zorgen dat uitstraling past bij zowel de boodschap die je uitstraalt als bij de bezoekers van je evenement. Kies je voor een huiselijke sfeer? Dan zullen je gasten het erg naar de zin hebben en zich op hun gemak voelen. Je kunt juist ook een heel erg energieke uitstraling hebben door meer te doen met knipperende en snel van kleuren veranderende lampen. Zorg er wel altijd voor dat je dit doet als je zeker weet dat je gasten er ook tegenkunnen.

Het live visitekaartje

Je moet onthouden dat jouw evenement een weerspiegeling is van jouw bedrijf. Zeker als je mensen uitnodigt die op het evenement voor de eerste keer kennismaken met jouw naam of bedrijf. Bevalt het evenement dan niet goed, dan is de kans groot dat de betreffende gast ook minder te spreken is over jouw bedrijf. En dat is zonde. Uiteraard werkt het ook de andere kant op: verbaas je iedere aanwezige gast keer op keer met geweldige content en een spectaculaire vormgeving? Dan staan zij automatisch al positiever tegenover jouw bedrijf.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/