Assist Act
Image default
Dienstverlening

Wat moet je doen als je een blessure oploopt?

Het kan iedereen overkomen: je loopt een blessure op. Soms gebeurt het tijdens het sporten, maar blessures kunnen ook ontstaan door dagelijkse bewegingen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met de behandeling van de blessure. In dit artikel lees je alles over wat je moet doen als je een blessure oploopt!

Wat moet je doen bij een blessure?

Als je blessure ernstig is, moet je altijd naar de dokter of fysiotherapeut. Zij kunnen bepalen wat de beste behandeling voor jouw blessure is. Als je blessure minder ernstig is, kun je deze vaak zelf behandelen met bijvoorbeeld icepacks en paracetamol.

Om blessures te voorkomen is het belangrijk om een warming up te doen voordat je gaat sporten. Wanneer je spieren namelijk niet opgewarmd zijn, kunnen ze makkelijker blessures oplopen. Een blessure genezen doe je door rust te nemen en de juiste behandeling toe te passen. Doe dit altijd in overleg met je huisarts of fysiotherapeut!

Welke blessures kun je oplopen?

Er zijn veel verschillende blessures die je kunt oplopen. Een van de bekendste blessures is een tennisarm. Wat is een tennisarm? Dit is een blessure aan de pezen of spieren in je onderarm en elleboog. Deze blessure ontstaat door overbelasting, bijvoorbeeld als je teveel tennis speelt zonder rustpauzes in te lassen.

Ook rugklachten kunnen ontstaan door overbelasting of een verkeerde houding. Als je vaak last hebt van rugklachten, kan het verstandig zijn om naar een fysiotherapeut te gaan. Zij kunnen je leren hoe je op een goede manier kunt bewegen en tillen, zodat de klachten minder worden.

Heb jij blessure?

Als je blessure hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met de behandeling ervan. Dit voorkomt dat de blessure erger wordt en uiteindelijk chronisch kan worden. Doe altijd rustig aan als je weer gaat sporten of bewegen, zodat je blessure de kans krijgt om helemaal te genezen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de blessure weer terugkomt of zelfs chronisch wordt.