Assist Act
Image default
Dienstverlening

4 tips voor de schoonmaak van jouw kantoor

Een schoon en opgeruimd kantoor is belangrijk voor een productieve en prettige werkomgeving. Daarbij maakt het geen verschil of je een klein kantoor aan huis hebt, of een groot bedrijfspand onder je hoede hebt. In dit artikel delen we vier handige tips om jouw kantoor schoon te houden.

1.     Ruim dagelijks op

Een van de beste manieren om je kantoor schoon te houden, is door dagelijks een opruimroutine te hanteren. Moedig je medewerkers aan om hun werkplek aan het einde van de dag op te ruimen, papieren en documenten op te bergen, en eventuele rommel weg te gooien. Zo sluit je de werkdag af en kun je de volgende dag gelijk weer aan het werk, zonder dat je eerst op hoeft te ruimen.

2.     Stofzuig regelmatig

Stof en vuil kunnen zich snel ophopen in kantoorruimtes, vooral op plekken waar veel mensen samenkomen. Zorg ervoor dat je regelmatig stofzuigt en stoft om stof, vuil en allergenen te verwijderen. Focus hierbij vooral op plekken zoals bureaus, stoelen, en kasten, maar vergeet ook de vloeren en tapijten niet. Heb je onvoldoende tijd om dit zelf te doen? Zoek hier dan professionele schoonmaakhulp voor, bijvoorbeeld bij DK CleanHome (actief in Den Haag en omgeving).

3.     Let op de gemeenschappelijke ruimtes

Gemeenschappelijke ruimtes zoals keukens, kantines en toiletten zijn vaak hotspots voor bacteriën en ziektekiemen. Plan daarom regelmatig grondige schoonmaakbeurten voor deze ruimtes, inclusief het schoonmaken en desinfecteren van oppervlakken, het legen van prullenbakken, en het bijvullen van zeep en handdoeken.

4.     Schakel professionele hulp in

Soms is het inhuren van professionele schoonmaakhulp de beste oplossing om je kantoor blijvend schoon en georganiseerd te houden. Professionele schoonmakers zoals DK CleanHome beschikken over de kennis, ervaring en middelen om een grondige kantoor schoonmaak uit te voeren, waardoor je kantoor altijd schoon en representatief blijft. Overweeg bijvoorbeeld om een schoonmaakbedrijf in te schakelen voor periodieke schoonmaakdiensten, zodat je kunt profiteren van een schone werkomgeving zonder dat het veel tijd en moeite kost.