Assist Act
Image default
Dienstverlening

Waarom je een bedrijfspsycholoog nodig hebt bij burn-out herstel

Een bedrijfspsycholoog, wat heb ik daar aan als werkgever? Een bedrijfspsycholoog heeft niet alleen kennis van mensen, maar ook van arbeidsprocessen. Daarmee is een bedrijfspsycholoog gespecialiseerd in mensen met burn-out klachten, overspannenheid, of mensen die op wat voor manier dan ook vastlopen in hun werk. Ze helpen niet alleen medewerkers met burn-out herstel, maar adviseren ook werkgevers over preventie en reintegratie. Het mes snijdt dus aan twee kanten!



Sneller burn-out herstel met bedrijfspsychologie

De bedrijfspsycholoog kan je als werkgever helpen met vragen als: hoe herken je een burn-out bij je collega’s? Daarnaast helpt een bedrijfspsycholoog awls het daadwerkelijk te laat is en een werknemer is uitgevallen bij het burn-out herstel. Omdat de bedrijfspsycholoog ook een goede kijk heeft op wat er in de organisatie speelt, heeft hij of zij een extra meerwaarde bij het herstel van de werknemer. Omdat er bij bedrijfspsychologie wordt gekeken dan alleen het individu, maar ook naar de werkcontext. 

Daarbij kan de bedrijfspsycholoog als begeleider van de werknemer, samen met de werkgever evalueren wat er nodig is om tot een duurzaam herstel te komen en terugval te voorkomen.

Hoe herken je een burn-out, en voorkom je erger?

Hoe herken je een burn-out als werkgever, is natuurlijk een belangrijke vraag. De signalen die een werknemer geeft, zijn belangrijk om te herkennen en onderkennen, zodat langdurig verzuim wordt voorkomen. Bij Evoli bedrijfspsychologie hebben ze verschillende tools ontwikkelt voor leidinggevenden om hiermee om te gaan, maar ook een burn-out training waarin de laatste inzichten uit de bedrijfspsychologie worden omgezet in praktische tips en handvatten voor leidinggevenden.

Bespaar kosten met bedrijfspsychologie

Voorkomen van burn-out klachten is vele malen beter dan genezen. Maar mocht het toch zo ver komen dat een medewerker is uitgevallen, ben je als werkgever aan het juiste adres om een bedrijfspsycholoog in te zetten. Binnen de praktijk van Evoli Bedrijfspsychologie zien ze dat de meeste medewerkers die ze begeleiden binnen drie maanden weer aan het werk zijn. Maar liefst 90% van de medewerkers is binnen drie maanden weer gedeeltelijk aan het werk. 



Meer lezen over wat je als werkgever kan doen bij een burn-out van een medewerker? Lees het e-book burn-out, geschreven door twee ervaren bedrijfspsychologen.