Assist Act
Image default
Gezondheid

Revalidatie na een Verdraaide Knie bij Focus Fysiotherapie

Een knie verdraaien kan plotseling gebeuren en resulteert vaak in pijn en ongemak. Bij Focus Fysiotherapie begrijpen we de impact van deze blessure en bieden we gespecialiseerde zorg om uw herstel te optimaliseren.

Wat gebeurt er bij een Knie Verdraaiing?

Een knie verdraaien gebeurt meestal door een onverwachte draaibeweging of een verkeerde stap, wat kan resulteren in schade aan ligamenten, pezen of kraakbeen.

Symptomen: Veelvoorkomende symptomen zijn acute pijn, zwelling, instabiliteit en moeite met het belasten van het aangedane been.

Diagnose van een Knieblessure

Bij Focus Fysiotherapie starten we met een grondig onderzoek van uw knie. Dit kan een fysiek onderzoek omvatten en, indien nodig, beeldvormingstechnieken zoals röntgenfoto’s of MRI-scans om de aard en omvang van de blessure te bepalen.

Uitgebreide Evaluatie: Onze therapeuten voeren een uitgebreide evaluatie uit om een nauwkeurig behandelplan op te stellen.

Behandelopties voor een Verdraaide Knie

Wij bieden verschillende behandelopties die zijn afgestemd op uw specifieke situatie:

Rust en Medicatie: In de beginfase is het belangrijk om rust te nemen en ontstekingsremmende medicatie te gebruiken om zwelling en pijn te verminderen.

Fysiotherapie: Gerichte oefeningen en therapieën zijn cruciaal voor het herstellen van kracht, flexibiliteit en stabiliteit in de knie. Onze therapeuten creëren een persoonlijk oefenprogramma voor u.

Manuele Therapie: Technieken zoals mobilisatie en massage helpen bij het verbeteren van de mobiliteit van de knie en het verminderen van spierspanning.

Preventieve Maatregelen voor de Toekomst

Na herstel is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om herhaling van de blessure te voorkomen. Onze therapeuten geven advies en oefeningen om uw kniegewricht sterk en stabiel te houden.

Voortdurende Ondersteuning: We blijven u ondersteunen, zelfs na uw herstel, om ervoor te zorgen dat uw knie gezond blijft en dat u zonder beperkingen kunt bewegen.

Contact

Heeft u uw knie verdraaid en zoekt u hulp bij het herstel? Neem contact op met Focus Fysiotherapie voor een afspraak. Onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij uw herstel en om verdere knieproblemen te voorkomen. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie over onze diensten en hoe wij u kunnen ondersteunen.

 

https://focusfysiotherapie.nl/u-heeft-uw-knie-verdraaid-wat-is-er-nodig-om-te-herstellen/