Assist Act
Image default
Gezondheid

Omgaan met Overprikkeling na een Hersenschudding

Begrijpen van Overprikkeling na een Hersenschudding

Een hersenschudding kan leiden tot verschillende langdurige symptomen, waaronder overprikkeling. Dit fenomeen houdt in dat je hersenen moeite hebben om prikkels zoals licht, geluid en drukte te verwerken, wat leidt tot vermoeidheid, irritatie en concentratieproblemen. Voor veel mensen kan dit hun dagelijkse leven aanzienlijk beïnvloeden.

Waarom Gebeurt Overprikkeling?

Na een hersenschudding hebben de hersenen tijd nodig om te herstellen. Tijdens dit herstelproces kunnen de hersenen gevoeliger zijn voor prikkels. Dit komt omdat de hersencellen en de verbindingen ertussen beschadigd zijn en moeite hebben om normaal te functioneren. Dit kan resulteren in een verhoogde gevoeligheid voor zintuiglijke prikkels, wat kan leiden tot overprikkeling.

Hoe Amsterdam Brain Center Helpt

Bij Amsterdam Brain Center begrijpen we hoe ingrijpend overprikkeling na een hersenschudding kan zijn. Onze aanpak begint met een grondige evaluatie van uw symptomen en de impact ervan op uw dagelijkse leven. Dit stelt ons in staat om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Behandelingsopties

Onze behandelingsopties kunnen onder andere bestaan uit cognitieve therapie, die helpt om uw hersenen opnieuw te trainen om prikkels beter te verwerken. Daarnaast bieden we technieken aan voor stressmanagement en ontspanning, zoals mindfulness en ademhalingsoefeningen. Deze technieken kunnen helpen om de algehele gevoeligheid voor prikkels te verminderen en uw veerkracht te vergroten.

Ondersteuning bij Herstel

Het herstelproces vereist geduld en doorzettingsvermogen. Bij Amsterdam Brain Center bieden we continue ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat u zich gesteund voelt tijdens uw herstel. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij elke stap van uw herstelproces.

Neem Contact Op

Heeft u last van overprikkeling na een hersenschudding en zoekt u hulp? Amsterdam Brain Center biedt gespecialiseerde zorg om u te ondersteunen bij uw herstel. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ons team van professionals staat klaar om u te helpen op weg naar een beter en gezonder leven.

 

https://amsterdambraincenter.com/blijft-u-snel-overprikkeld-na-een-hersenschudding/