Assist Act
Image default
Auto's en Motoren

Mercedes Benz laadkabel kopen?

De elektrische wagens van Mercedes staan bekend om hun ruime bereik, hun snelle laadtijd en hun minimale impact op het klimaat. Steeds meer Nederlanders kiezen dan ook voor één van deze prachtige modellen. Een elektrische wagen moet natuurlijk regelmatig opgeladen worden. Het is daarom een goed idee om een oplaadkabel te kopen. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten tijdens het aankopen van een laadkabel voor een Mercedes Benz.

De elektrische wagens van Mercedes Benz

De elektrische wagen is aan een opmars bezig. Binnen enkele jaren zou je zelfs alleen nog elektrische voertuigen in Nederland tegenkomen. Alle bekende merken hebben zich aan deze trend aangepast en brengen voortdurend nieuwe elektrische modellen uit. Mercedes is natuurlijk één van de populairste automerken van dit moment. In hun assortiment vind je zowel elektrische als hybride wagens terug. De elektrische auto’s van Mercedes beschikken over heel wat unieke kenmerken, zoals een ruim bereik en een snelle laadtijd, waarmee ze zich duidelijk van de concurrentie onderscheiden.

Welke laadkabel is geschikt voor een Mercedes Benz?

Bij elke elektrische wagen hoort een gepaste laadkabel. Tijdens het uitkiezen van een geschikte laadkabel moet je eerst en vooral met het type aansluiting rekening houden. Voor Mercedes gaat het om type 2 laadkabels. In Europa is dit soort aansluiting namelijk de standaard. In Amerika en Japan worden eerder de type 1 aansluitingen gebruikt, terwijl je in Zuid-Frankrijk of Italië af en toe type 3 aansluitingen tegenkomt. Aangezien Mercedes een luxueus Duits merk is, moet je steevast voor een type 2 laadkabel kiezen.

Met welke eigenschappen moet je zeker rekening houden?

Naast de aansluiting moet je nog op een aantal zaken letten bij het aankopen van een laadkabel. Zo is de maximale stroomsterkte ook van essentieel belang. Zo heeft een laadkabel voor de Mercedes C-Klasse bijvoorbeeld een stroomsterkte van 16A, terwijl een Mercedes GLC een kabel met een maximale sterkte van 32A nodig heeft. Verder is ook de lengte van de laadkabel erg belangrijk. Als je je wagen steeds op hetzelfde punt oplaadt en je je wagen zeer dicht bij het laadpunt kan parkeren, dan is een korte kabel goed. Mensen die hun wagen echter bij diverse laadpunten opladen, kiezen best voor een langere oplaadkabel.

Een laadkabel voor een Mercedes Benz koop je bij Accu-machine.nl

Een originele laadkabel is meestal ontzettend duur. Een laadkabel voor Mercedes Benz kopen doe je daarom best bij Accu-machine.nl. Accu-machine.nl is een expert in laadoplossingen en beschikt over een ruim assortiment aan merkloze laadkabels van de beste kwaliteit. In hun collectie vind je betaalbare kabels voor alle bekende merken terug. De kabels voldoen aan alle vooropgestelde richtlijnen en zijn uitgerust met hoogwaardige aansluitingen en erg stevige mantels. Bovendien beschikken ze over een CE-keurmerk en zijn ze in alle mogelijke uitvoeringen beschikbaar. Naast laadkabels kan je trouwens ook voor laadpalen en mobiele laders bij Accu-machine.nl terecht. Hun aanbod omvat zowel standaard als slimme laadpalen van een uitstekende kwaliteit. Hun mobiele laders zijn dan weer ontzettend handig als je je wagen overal en altijd wilt opladen.

https://www.accu-machine.nl/laadkabels/per-automerk/mercedes-benz/