Assist Act
Image default
Alarmsysteem

Beveilig uw boot met een gps tracker

Wat is er lekkerder dan het water opgaan na een drukke dag? Of lekker met uw boot op een zonnige dag te vertrekken en te zien waar u uitkomt? Precies. Niks. En omdat uw sloep, jacht, tender of sportboot u zo waardevol is en plezier brengt, wilt  er niet aan denken dat hij er niet meer ligt als u in de haven aankomt. En om vanuit uw huis toch een oogje in het zeil te houden en een GPS tracker in uw boot misschien wel dé perfecte oplossing. We vertellen u er meer over.

 

GPS tracker boot

Het idee is niet nieuw. Door een GPS tracker in uw boot te installeren, krijgt u melding van de locatie van uw vaartuig continu door. Door een GPS ontvanger in het kleine kastje dat in uw boot wordt geïnstalleerd wordt de locatie bepaald en door een ingebouwde data simkaart worden de locaties automatisch verzonden naar een beveiligde server. En die locaties kunt u makkelijk inzien via uw computer, of beter nog, via een gratis smartphone app. Op die manier kunt u vanaf de bank, uw bed of zelfs onder de douche in de gaten houden dat uw vaartuig gewoon nog ligt waar het hoort.

 

Uw boot beveiligen

Maar er is uiteraard meer dan enkel een locatie afgeven. Op het moment dat er wordt gerommeld met de stroomvoorziening van uw boot bijvoorbeeld, dan wilt u dat weten. Worden de accu’s uit uw boot gestolen? De Boot tracker merkt het en kan direct een sabotagemelding afgeven. Maar ook op het moment dat uw boot vaart zonder dat het contact is ingeschakeld (wordt het op een dieplader getrokken?) wilt u dat weten. Geen probleem. De GPS boot tracker geeft u er direct melding van. Als bijkomende opties kun je nog denken aan een snelheidsmelding en veiligheidszone. Als uw sloep, tender of sportboot buiten de zone komt, of sneller gaat dan een aangegeven snelheid, wordt u direct op de hoogte gebracht.

 

Beste gps tracker

Maar hoe maak je nu een keuze voor een gps tracker? Er zijn er namelijk zoveel. Wat we u kunnen adviseren is om te kijken naar de prijs van het systeem. Het is nooit verstandig om te kiezen voor de allerduurste optie, omdat u dan vast ook betaalt voor de naam, of functionaliteiten die u niet nodig heeft. De allergoedkoopste kan u mogelijk net te weinig bieden. De beste gps tracker? Die geeft u zelf de keuze. Aan de hand van verschillende servicelevels (of pakketten) kunt u simpelweg zelf bepalen wat u nodig heeft. En als uw behoefte veranderd, kunt u dat gewoon veranderen.

 

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/boot/