Assist Act
Image default
Industrie

Handlier van Hijswinkel

Bent u al een tijdje aan het rondkijken voor een handlier? Zoek dan niet verder. Bij de Hijswinkel vindt u lieren die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ook zijn alle lieren gekeurd door de Erkend Keurbedrijf Hijs- en Hefmiddelen, ook wel bekend in de hijs- en hefbranche als de EKH. In ons assortiment vindt u dus alleen de beste lieren van het zeer hoogwaardige merk Eller. Bovendien kunt u bij ons de lieren jaarlijks laten keuren zodat de lieren in topconditie blijven, ook na lang en intens gebruik. 

Hoe gebruik ik de handlier?

De handlier van Hijswinkel beschikt over een trommel, om deze trommel zit een staalkabel heen. U kunt deze lier met uw hand bedienen door gebruik te maken van de zwengel die bevestigd is aan de achter- of zijkant van het product. Doordat u de lier handmatig activeert, gaat de kabel die om de trommel zit strakker gebonden staan en kunt u een last verplaatsen. Echter zijn er wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden om de veiligheid voorop te blijven stellen, gezien lieren wel zo hun risico’s hebben. Eén van de dingen waar u rekening mee moet houden is dat u altijd minimaal vijf en maximaal acht windingen op de trommel moet laten zitten. Ook moet u goed in de gaten houden hoe u de kabel weer oprolt en zorg ervoor dat de kabel absoluut niet vastloopt. Houd iedereen in de omgeving op een veilige afstand en ver buiten het bereik van de kabel van de lier. Ook raden wij aan om altijd werkhandschoenen te gebruiken omdat de kabel van de lier gemakkelijk voor snijwonden kan zorgen als er ergens een beschadiging is. Tot slot moet u jaarlijks de lier laten keuren door de EKH zodat u veiligheid risico’s uitsluit. 

Waarom mijn lieren bestellen bij Hijswinkel?

Als u kiest om de lieren te kopen bij Hijswinkel, dan bent u altijd verzekerd van de laagste prijs, de beste kwaliteit én de snelste levertijd. U heeft ook nog eens een zeer grote keuze door ons ruime assortiment en profiteert u alleen van de beste merken.