Assist Act
Image default
Management

Gewerkte uren bijhouden

Het is een tijdrovende uitdaging, het aantal uren berekenen en bijhouden ervan. Een onmisbaar en belangrijk proces echter om niet te verwaarlozen. Je hebt hierbij de keuze om de gewerkte uren in bijvoorbeeld Excel te verwerken of met behulp van een online hulpmiddel. Welke programma je ook gebruikt, het is altijd van belang dat je erop kunt vertrouwen dat deze goed en op tijd worden ingevuld. In de praktijk gaat het toch nog wel eens mis. Zo kunnen de uren pas dagen later worden ingevuld door sommige werknemers en dit kan leiden tot verwarring of achterstand in het berekenen van de uren.

Online hulpprogramma’s

Wanneer je meer controle wilt krijgen over deze uren is het goed om eens te kijken naar online hulpmiddelen. Deze zullen automatisch voor jou het aantal uren berekenen en deze goed geordend verwerken met een goede overzichtelijkheid. Een voorbeeld van zo een online dienst is Keeping.nl. Keeping houdt voor jou de uren tot op de minuut nauwkeurig bij en de software doet de rest van het werk. Dit scheelt weer tijd en geld voor je eigen bedrijf.

Mocht je geen zin hebben om je oude urenbestand handmatig te moeten gaan invullen bij je toekomstig online hulpprogramma, maak je geen zorgen. Tegenwoordig zijn er veel programma’s online die dit voor jou kunnen doen, zodat je zelf niet nog onnodig veel tijd en moeite moet gaan steken in het overplaatsen van deze bestanden.

Als hulpmiddel kun je er ook voor kiezen dat werknemers hun uren via een app in hun smartphone kunnen invullen. Deze kan naar eigen behoefte worden gepersonaliseerd en berekent ook automatisch de ingevulde uren en plaats deze in een overzichtelijke lijst. De praktijk leert dat meer werknemers sneller hun aantal uren berekenen en invullen via een smartphone, dan dat ze achter de computer moeten gaan zitten. Dit komt omdat je de telefoon altijd op zak hebt en het voor de werknemer een snel gemak is om deze in te vullen.

 

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen