Assist Act
Image default
Horeca

Het sushi restaurant 2.0, meer dan sushi Article Text:

Wie aan een sushi restaurant denkt, denkt aan vis. Logisch, want het belangrijkste ingrediënt voor sushi is verse, rauwe, vis. De vis wordt gecombineerd met Japanse rijst gekookt in wijnazijn. Deze rijst is heel klein en bijna rond. Door het hoge zetmeelgehalte, is de rijst lekker plakkerig. Dat is handig, want sushi wordt gepresenteerd in rolletjes. De meeste sushi wordt gerold in nori, gedroogd zeewier. Is sushi dan speciaal bestemd voor liefhebbers van vis? Zeker niet. Er wordt ook heel veel sushi gemaakt met vlees, ei of groenten. Hierdoor kunnen ook vegetariërs, veganisten en vleesliefhebbers heerlijk genieten. In een modern sushi restaurant koken ze in een fusion Aziatische stijl. Hierdoor kom je ook andere gerechten op de kaart tegen als gegrild vlees, soep, salades en noedels. 

Welke soorten sushi biedt een Sushi restaurant

Er bestaan veel verschillende soorten sushi. Elk met hun eigen naam. De meest bekende is de Maki. De Maki sushi zijn de kleine rolletjes zeewier met in het midden de vulling van rijst met vis, ei, groenten of vlees. Een variant hierop is de Temaki. Deze is groter dan de Maki en het zeewier is gerold in de vorm van een ijshoorntje. Omdat de Temaki groter is, eet je deze met je handen. Ben je geen liefhebber van zeewier? Kies dan voor Nigiri. Bij Nigiri ligt de vis, het vlees of ei, bovenop een blokje rijst. Een andere vorm heeft de Gunkan. Hierbij wordt de rijst en vulling in een soort ovaalvormig bakje van zeewier geplaatst. 

De veelzijdigheid van een Sushi restaurant

Ben je op zoek naar een sfeervolle vergaderlocatie buiten kantoor? Een sushi restaurant is hiervoor een heel geschikte plek. Je bestelt een aantal gerechten naar keuze en wordt, nadat deze geserveerd zijn, weinig gestoord. De tafel staat vol met gerechten en zo kun je in alle rust overleggen met je collega’s. Ook voor bijvoorbeeld het vieren van je verjaardag of personeelsuitje, kun je prima terecht bij een sushi restaurant. Er is keuze voor iedereen en met allergieën houden ze graag rekening.