Assist Act
Image default
Gezondheid

Gerichte Fysiotherapie bij een Gescheurde Schouderpees

Een gescheurde schouderpees kan aanzienlijk invloed hebben op uw dagelijkse activiteiten en uw mobiliteit ernstig beperken. Gelukkig biedt Fysio Eray gespecialiseerde fysiotherapiebehandelingen die gericht zijn op het herstellen van de functie en het verlichten van de pijn.

Wat is een Gescheurde Schouderpees?

Een gescheurde schouderpees, vaak een rotator cuff scheur, treedt op wanneer een of meer van de pezen in de schouder worden beschadigd of afgescheurd. Dit kan gebeuren door een acute blessure, zoals een val, of door chronische slijtage door repetitieve bewegingen. Symptomen zijn onder andere scherpe pijn, zwakte en beperkte bewegingsvrijheid.

Diagnose en Evaluatie

Bij Fysio Eray beginnen we met een grondige evaluatie om de exacte aard en omvang van de peesscheur vast te stellen. Onze therapeuten voeren een gedetailleerd lichamelijk onderzoek uit en maken gebruik van diagnostische hulpmiddelen zoals echografie of MRI om de diagnose te bevestigen.

Grondige Evaluatie: Een nauwkeurige diagnose is cruciaal voor het opstellen van een effectief behandelplan. Wij luisteren naar uw klachten, voeren specifieke tests uit en gebruiken geavanceerde beeldvormingstechnieken indien nodig.

Behandelingsopties

Op basis van de diagnose stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Onze behandelingen kunnen bestaan uit:

Manuele Therapie: Dit omvat mobilisatietechnieken om de schouder te ontspannen en de bewegingsvrijheid te verbeteren.

Oefentherapie: Specifieke oefeningen worden voorgeschreven om de kracht en flexibiliteit van de schouder te herstellen. Deze oefeningen worden zorgvuldig opgebouwd om te voorkomen dat de pees opnieuw beschadigd raakt.

Pijnmanagement: We maken gebruik van methoden zoals dry needling, taping en elektrotherapie om pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Herstel en Preventie

Het herstelproces bij een gescheurde schouderpees kan variëren afhankelijk van de ernst van de blessure. Wij begeleiden u stap voor stap door het herstelproces en passen het behandelplan aan op basis van uw voortgang. Daarnaast geven wij advies en oefeningen om toekomstige blessures te voorkomen.

Langdurige Zorg: Na herstel blijven we u ondersteunen met oefeningen en advies om ervoor te zorgen dat uw schouder sterk en gezond blijft.

Contact

Heeft u te maken met een gescheurde schouderpees? Neem contact op met FysioEray voor een afspraak. Onze deskundige therapeuten staan klaar om u te helpen uw mobiliteit en kwaliteit van leven te verbeteren. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie.

 

https://fysioeray.nl/gerichte-fysiotherapie-bij-een-gescheurde-schouderpees/