Assist Act
Image default
Gezondheid

Behandeling van een Frozen Shoulder met Fysiotherapie bij Evolution Fysiotherapie

Een frozen shoulder, ook bekend als adhesieve capsulitis, is een pijnlijke aandoening die de schouder kan verlammen. De aandoening veroorzaakt stijfheid en pijn in het schoudergewricht, wat vaak resulteert in beperkte bewegingsvrijheid. Deze pijn is vooral ’s nachts intens en kan slaapproblemen veroorzaken. Bij Evolution Fysiotherapie vindt u effectieve behandelingen om deze klachten te verlichten.

Wat is een Frozen Shoulder?

Een frozen shoulder ontwikkelt zich doorgaans in drie fasen: de bevriezingsfase, de bevroren fase en de ontdooifase. In de eerste fase verergert de pijn en neemt de bewegingsvrijheid af. Tijdens de tweede fase blijft de pijn constant maar de stijfheid neemt niet toe. In de laatste fase begint de schouder geleidelijk te herstellen en neemt de bewegingsvrijheid weer toe.

Symptomen en Invloed op de Slaap

De pijn bij een frozen shoulder is vaak diep en aanhoudend, wat vooral ’s nachts merkbaar is. Deze nachtelijke pijn maakt het moeilijk om comfortabel te slapen, wat kan leiden tot slaapgebrek en overdag vermoeidheid. Dit kan een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren en het herstelproces.

Fysiotherapeutische Behandelingen bij Evolution Fysiotherapie

Evolution Fysiotherapie biedt een op maat gemaakte aanpak voor de behandeling van een frozen shoulder. De therapie bestaat vaak uit een combinatie van mobilisatietechnieken, rekoefeningen, versterkende oefeningen en pijnverlichtingstechnieken.

Mobilisatietechnieken: Deze technieken helpen de beweeglijkheid van de schouder te vergroten. Door het gewricht voorzichtig te mobiliseren, kan de fysiotherapeut helpen om de gewrichtscapsule op te rekken en de stijfheid te verminderen.

Oefentherapie: Rek- en versterkingsoefeningen zijn cruciaal om de spieren rondom de schouder te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Dit helpt de pijn te verminderen en de functionaliteit te herstellen.

Pijnbestrijding: Verschillende methoden zoals warmte- en koudetherapie, elektrotherapie en massages worden gebruikt om pijn te verlichten. Deze technieken helpen de pijn te beheersen, vooral ’s nachts, wat bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit.

Langdurig Herstel en Preventieve Maatregelen

Het herstel van een frozen shoulder kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de ernst van de aandoening en hoe goed de patiënt reageert op de behandeling. Patiënten krijgen vaak thuisoefeningen mee om het herstel te versnellen en toekomstige problemen te voorkomen. Regelmatige controle en aanpassing van het behandelplan zijn essentieel voor een optimaal herstel.

Contact

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met Evolution Fysiotherapie. Ons team van ervaren therapeuten staat klaar om u te helpen bij het verlichten van uw klachten en het verbeteren van uw bewegingsvrijheid. Bezoek onze website of neem contact met ons op voor deskundig advies en effectieve behandelingen.

 

https://evolutionfysiotherapie.nl/fysiotherapie-bij-een-frozen-shoulder-die-pijnlijk-is-gedurende-nacht-en-slaapproblemen-veroorzaakt/