Assist Act
Image default
Dienstverlening

De pijn bestrijdende therapie TENS biedt uitstekende uitkomst

Werken de reguliere pijn therapieën niet meer voldoende voor u? Komt u met de standaard dingen niet meer of niet meer afdoende van de pijn af? Of zou u het liefste uw pijn op een niet medicamenteuze manier willen bestrijden? In beide gevallen biedt de pijn bestrijdende therapie TENS een uitstekende oplossing.

Wanneer u nog nooit van TENS gehoord heeft zullen er nu meerdere vraagtekens boven uw hoofd hangen. Wat is TENS? Hoe werkt het? Hoe kan het mij van mijn pijn afhelpen? Wij zullen in het kort antwoord geven op al uw vragen.

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, afgekort TENS, helpt u door middel van elektrische signalen/lichte stroomstootjes (grotendeels) van uw pijn af. TENS is een niet medicamenteuze pijntherapie en is zeer modern. De pijn die u ervaart wordt gedempt, of deze nu chronisch of acuut is. TENS wordt al vele jaren gebruikt door medisch specialisten in ziekenhuizen, revalidatiecentra, fysiotherapiepraktijken en verloskundigenpraktijken. Doordat de bediening van TENS zeer eenvoudig is, is de TENS pijntherapie ook veilig thuis te gebruiken.

Hoe TENS te gebruiken

Voor het starten van een behandeling plakt u speciale elektroden pleisters op de huid. Op welke locatie van de huid de pleisters geplakt moeten worden hangt af van de locatie van uw pijn. Op de bijgevoegde bijsluiter kunt u aan de hand van duidelijke afbeeldingen zien op welke plek de pleisters in uw geval op de huid moeten komen. Aan de pleisters zitten snoertjes vast welke verbonden zijn met het TENS apparaat. Dit kleine apparaat is zeer handzaam, het heeft de grootte van een mobiele telefoon. Het TENS apparaat bevat verschillende programma’s, elk met verschillende frequenties. De hoogte van de frequentie bepaalt de sterkte van de elektrische signalen. Deze hoogte is op ieder moment tijdens een behandeling aan te passen.

Hoe helpt TENS mij van de pijn af?

Door de elektrische signalen treedt er een verstoring van de pijnprikkel richting de hersenen op. Hierdoor nemen de hersenen de pijn minder of niet meer waar, met als resultaat dat u de pijn niet of minder voelt. De elektrische signalen stimuleren het lichaam om endorfine aan te maken, onze lichaamseigen pijn dempende stof. De elektrische signalen zorgen ervoor dat spieren rondom de pijnlijke plek zich gaan ontspannen, wat direct verlichting geeft.

https://tens.nl/