Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Sporten in je tuin

Lichaamsbeweging is een brede verzamelnaam die veel verschillende soorten en vormen van beweging omvat. Een daarvan is ‘groene beweging’, die verwijst naar lichaamsbeweging in de buitenlucht. Hier vertellen we je waarom je mee zou moeten doen met de groene beweging en in je tuin zou moeten gaan sporten – en ook wat handige tips om je op weg te helpen.

Wat zijn de voordelen van lichaamsbeweging in uw tuin?

We kennen allemaal de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging: een lager risico op hartaandoeningen, minder stress, meer motivatie, een beter geheugen, gezondere botten, gewrichten en spieren – de lijst gaat maar door! Volgens de NHS kan lichaamsbeweging uw risico op beroertes, diabetes, kanker en hartaandoeningen met wel 50% verlagen en uw risico op vroegtijdig overlijden met wel 30%!

Lichaamsbeweging verhoogt ook endorfine en produceert zelfs veranderingen in de hersenen die stress en angst reguleren. Als gevolg hiervan is aangetoond dat lichaamsbeweging de stemming verbetert en gevoelens van depressie, angst en stress vermindert. Aanvullende studies hebben ook aangetoond dat lichaamsbeweging helpt bij de opbouw van botdichtheid, wat osteoporose op latere leeftijd helpt te voorkomen.

Gardengym

Het zijn niet alleen de gezondheidsvoordelen die lichaamsbeweging in de buitenlucht aantrekkelijk maken. Er zijn ook verschillende andere voordelen:

Een van de beste dingen aan lichaamsbeweging in uw tuin? U hoeft geen 12 maanden abonnement op de sportschool te nemen om er vervolgens achter te komen dat deze vorm van lichaamsbeweging niets voor u is. U hoeft zelfs geen apparatuur te gebruiken als u dat niet wilt, er zijn genoeg fitnessoefeningen die u thuis kunt doen en die alleen maar een ‘can-do’-houding vereisen!

Als je een beetje structuur nodig hebt, is het internet een geweldige bron van oefeningen, van gratis online fitnessvideo’s op YouTube tot fitness-apps die je voor een paar pond op je mobiel kunt downloaden.

Sommige apps hebben geavanceerde functies waarmee je je workouts kunt plannen, de intensiteit van de oefening kunt kiezen en zelfs kunt bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dit is een geweldige manier om je fitnessreis bij te houden en kan zelfs een manier zijn om je te motiveren – vooral als je app je ook een herinnering stuurt voor je volgende workout!

Bekijk ook: Goede informatie over de kosten van een personal trainer

Buiten sporten is ook goed voor onze geestelijke gezondheid. Bewegen in je tuin kan je vitamine D-niveau verhogen, vooral als het zonnig is. Als gevolg hiervan kan dit dienen als een stemmingsbooster, aangezien vitamine D bijdraagt aan het voorkomen van SAD (Seasonal Affective Disorder), een stemmingsstoornis die optreedt tijdens het winterseizoen wanneer we niet worden blootgesteld aan zo veel zonlicht.

Wist je dat tuinieren ook als lichaamsbeweging geldt? Gras maaien, spitten en harken zijn bijzonder effectief om je hartslag te verhogen en calorieën te verbranden. Uit een onderzoek van de Universiteit van Arkansas is gebleken dat het zelfs kan helpen om de botdichtheid te verbeteren.

Lees nog meer Lifestyle tips van Woonleven.com